Laiskan ihmisen hengenpelastusresepti
Onko kokkaushistoriasi lyhyt ja makaronintäyteinen? Mietitkö, miten varmistaa elossa pysyminen, kun kauha ei pysy kädessä? Täytätkö vatsasi liian usein oreoilla ja nutellalla?
Laiskan ihmisen hengenpelastusresepti -postaussarja keskittyy superhelppoihin ja nopeisiin ruokiin. Näillä lykkäät nälkää niinä päivinä, kun masterchefeily ei inspiroi. Tänään esittelen ruoan, joka on sinnitellyt nopeiden arkiruokien skaalassani jo usean vuoden ajan.
KERMAINEN KANAPATA
Valmistusaika: 25 min
(Essinkokoisia) annoksia: 4
Tarvitset:
– 2 valkosipulin kynttä
– 400 g kanasiipaleita
– 1 paprika
– 1 kesäkurpitsa
– 1 prk ruokakermaa
– monenmoisia mausteita
– öljyä paistamiseen
– 3 dl riisiä ja niihin sen verran vettä ja suolaa kuin täytyy olla
Tee näin:
Laita riisin vesi kiehumaan ja kanapannu öljyineen tulille. Pilko valkosipulit ja huljuta niitä kuumassa pannussa ennen kuin lisäät kanan. (Vedä henkeen tässä vaiheessa ihanaa valkosipulin tuoksua.) Lisää kana pannulle ja pilko kasvikset.
Kun riisivesi kiehuu, lisää riisi ja suola. Kanan kypsyttyä, ripottele mausteita oman mielen mukaan (itse käytin inkivääriä, pippuria, paprikaa ja currya. Ja nyt kaikki maustehifistelijät voivat tulla kommentteihin kertomaan, mitkä mausteet sopivat yhteen ja mitkä eivät ollenkaan.) Kaada sitten pannuun kasvikset ja pehmittele niitä. Lisää kerma ja anna hautua. Kun riisi on kypsää, sekoita se kana-asiaan.
Jos oikein terveelliseksi heittäydyt, tee kylkiäisiksi salaatti. Se voi olla vaatimatonkin, kuten minulla kuvassa.
Buen provecho!
– Essi