Hei, Praha!

Huomenna saisin hihkaista tuon ääneen, jos kaupunkeja olisi tapana tervehtiä. Onneksi sentään blogin puolella voin purkaa tällaisia erikoisuuksia ääneen. Mutta siis tosiaan, huomenna ollaan lähdössä työporukalla Prahaan!

Kyseessä ei ole mikään rentouttava miniloma, vaan työhenkiset pikkujoulut joko kuukauden myöhässä tai kymmenen kuukautta etukäteen. Eli siis pikkujoulut, joissa tehdään töitä. Ihan näin julki kirjoitettuna kombo kuulostaa varsin toimivalta ja erittäin produktiiviselta..

Toimistolla mietittiin koko viime syksy sopivaa kohdetta. Ehdotin, että lähdettäisiin Minskiin, ja mikä polemiikki siitä syntyikään. Heiton seurauksena sain työpaikkamme Wiki-tietokantaan oman sivun Minskille, joka kuuluu näin:

“Minsk – the place where the sun never shines and where the legacy of the Soviet Union will remain forever. A place where no one wants to go.

Except for Essi.

She wants to go there. No one knows why.

Traditional cuisine of Minsk is frozen seal.”

Lisäksi työpöydälleni ilmestyi “Essi’s travel fund for Minsk, please donate” -rahasto, johon on tähän mennessä kertynyt rahaa 2,01 euroa. Haave Minskistä taitaa olla syväjäädytettynä vielä melko pitkään..

Tämän kaiken seurauksena muut päättivät Prahan olevan kiva, turvallinen ja neuvostoliitoton kohde. Pienen periaatteellisen silmien pyörittelysession jälkeen olin tietenkin täysin samaa mieltä.

Olen käynyt kerran Prahassa. Se oli toisen interrail-reissuni viimeinen kaupunki, joten en kolunnut kaupungin ihan jokaista nurkkaa. Mutta ne nurkat, jotka nuohosin, olivat kaikessa söpöydessään tutustumisen arvoisia. Suurimman osan ajasta taisin istuskella kahviloissa ja kuppiloissa kirjoittamassa.

Ainakin lämpöisten säiden aikaan kaupunki oli erittäin kaunis, joten odotan innolla miltä talviversio näyttää. Palailen blogiin matkan jälkeisissä tunnelmissa!

– Essi

kulttuuri matkat

Laiskan ihmisen hengenpelastusresepti

Onko kokkaushistoriasi lyhyt ja makaronintäyteinen? Mietitkö, miten varmistaa elossa pysyminen, kun kauha ei pysy kädessä? Täytätkö vatsasi liian usein oreoilla ja nutellalla?

Laiskan ihmisen hengenpelastusresepti -postaussarja keskittyy superhelppoihin ja nopeisiin ruokiin. Näillä lykkäät nälkää niinä päivinä, kun masterchefeily ei inspiroi. Tänään esittelen ruoan, joka on sinnitellyt nopeiden arkiruokien skaalassani jo usean vuoden ajan.

KERMAINEN KANAPATA

Valmistusaika: 25 min
(Essinkokoisia) annoksia: 4

Tarvitset:

– 2 valkosipulin kynttä
– 400 g kanasiipaleita
– 1 paprika
– 1 kesäkurpitsa
– 1 prk ruokakermaa
– monenmoisia mausteita
– öljyä paistamiseen
– 3 dl riisiä ja niihin sen verran vettä ja suolaa kuin täytyy olla

Tee näin:

Laita riisin vesi kiehumaan ja kanapannu öljyineen tulille. Pilko valkosipulit ja huljuta niitä kuumassa pannussa ennen kuin lisäät kanan. (Vedä henkeen tässä vaiheessa ihanaa valkosipulin tuoksua.) Lisää kana pannulle ja pilko kasvikset.

Kun riisivesi kiehuu, lisää riisi ja suola. Kanan kypsyttyä, ripottele mausteita oman mielen mukaan (itse käytin inkivääriä, pippuria, paprikaa ja currya. Ja nyt kaikki maustehifistelijät voivat tulla kommentteihin kertomaan, mitkä mausteet sopivat yhteen ja mitkä eivät ollenkaan.) Kaada sitten pannuun kasvikset ja pehmittele niitä. Lisää kerma ja anna hautua. Kun riisi on kypsää, sekoita se kana-asiaan.

Jos oikein terveelliseksi heittäydyt, tee kylkiäisiksi salaatti. Se voi olla vaatimatonkin, kuten minulla kuvassa.
Buen provecho!

– Essi

koti ruoka-ja-juoma