Tomaattinen munakoisovuoka

Tomaattinen munakoisovuoka

 

Hemmottelin viikonloppuna makuhermojani valmistamalla pitkästä aikaa munakoisovuokaa. Vuokaan päätyivät fiiliksen mukaan munakoison lisäksi muutama mehevä terttutomaatti, kirsikkatomaattimurskaa, pari suurta, makeaa suippopaprikaa, rutkasti valkosipulia ja sipulia. Täyttävyyden nimissä sai vuoka kuorrutuksekseen runsaasti juustoraastetta. Taipuupa kyseinen ruoka myös vegaaniseksi, kun korvaat juustoraasteen vegaanisella versiolla ja hunajan sijaan käytät esimerkiksi ruskeaa sokeria.

 

Tomaattinen munakoisovuoka

 

Oma nyrkkisääntöni lähes kaikessa ruoanlaitossa ja maustamisessa on se, että jos ruoassa on tomaattia, kaipaa se rinnalleen myös jotakin makeaa makua pyöristämään. Yleensä käytän tähän tarkoitukseen hunajaa tai ruskeaa sokeria. Lähes yhtä varmasti kuin hunajaa, kaipaa tomaatti seurakseen myös mustapippuria. Ja ei mitä tahansa valmiiksi jauhettua, vaan kokonaisia mustapippureita, jotka juuri ennen ruokaan päätymistään murskataan morttelissa karkeaksi rouheeksi, jotta aromit ovat tallella. Rouhitussa mustapippurissa on ainakin omasta mielestäni intensiivisempi, mutta samalla pehmeämpi maku kuin jauhetussa.

 

Kyseinen munakoisovuoka on varsin helppo valmistaa, koska suurimman työn tämänkin uuniruoan kohdalla tekee uuni. Suosittelen kokeilemaan!

 

Ohessa vielä ohje, jos joku muukin haluaa herkutella:

 

Tomaattinen munakoisovuoka

 

1 munakoiso

3–4 terttutomaattia

2 suippopaprikaa

1 sipuli

1 kokonainen valkosipuli

1 tlk kirsikkatomaattimurskaa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria rouhittuna

paprikajauhetta

cayennepippuria

1–2 tl hunajaa

n. 200 g juustoraastetta (esim. Emmental)

 

Pese ja kuivaa munakoiso ja viipaloi se n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Itketä munakoisoviipaleita leikkuulaudalla n. 30 min sirottelemalla viipaleiden päälle suolaa. Kuivaa lopuksi viipaleet talouspaperilla ja halutessasi pilko pienemmiksi viipaleiksi. Paista munakoisoja pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä.

 

Pilko paprikat ja tomaatit melko suuriksi paloiksi ja lisää munakoisojen sekaan pannulle. Kypsennä kevyesti ja lisää joukkoon vielä silputut sipulit. Kypsennä vielä hetki.

 

Lisää pannulle kasvisten joukkoon kirsikkatomaattimurska, mausteet ja hunaja ja kuumenna hetki. Kaada ruoka oliiviöljyllä kevyesti sipaistuun uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25 min.

 

Tomaattinen munakoisovuoka

 

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.