DIY raakasuklaapraliinit
Terveisiä suklaatehtaalta – eli toisin sanoen keittiöstäni. Tämän eksperimentaalisen DIY-elämäntapakokkailijan keittiössä pyörähti nimittäin käyntiin pieni suklaatehdas, kun päätin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni raakasuklaan valmistamista. Samalla tulin testanneeksi Leaderin Raw Choco -raakasuklaanvalmistuspakkauksen, joka sisältää käytännössä kaiken tarvittavan raakasuklaan valmistamista varten eli:
jauhepussin (sekoitus lucumaa,
raakakaakaota, raakakaakaovoita,
carob-jauhetta, kookoksen
kukintanektarijauhetta
ja himalajan ruususuolaa)
pussillisen gogimarjoja
pussillisen mantelirouhetta
purkillisen neitsytkookosöljyä
purkillisen agavenektaria
n. 60 muottia
ohjelehtisen
Raakasuklaasetti on siitä mukava, että tarvikkeet ovat sekä gluteenittomia että laktoosittomia eivätkä ne sisällä soijaa tai maitoa. Vaikka setin mukana tuli ohjelehtinen, päätin tapani mukaan poiketa hieman ohjeesta ja tein kolmea erilaista suklaata: mantelirouhesuklaata, hunaja-vaniljasuklaata sekä hunaja-gojimarjasuklaata. Suklaan valmistaminen oli helppoa ja nopeaa: neitsytkookosöljy sulatetaan vesihauteessa, muut ainekset sekoitetaan joukkoon ja seos lusikoidaan muotteihin. Tämän jälkeen suklaat saavat kovettua jääkaapissa, kunnes ovat valmiita syötäviksi.
Pidin erityisesti siitä, että raakasuklaasta voi valmistaa muotteihin erilaisia variaatioita ja koristella ne oman maun mukaan. Ja tietenkin on ihan mukava lisä, että tätä suklaata voinee syödä suhteellisen hyvällä omallatunnolla (tosin itsehän syön suklaata lähes aina hyvällä omallatunnolla), koska se on raakaa eli luonnontilaista ja näin ollen ravintoaineiltaan ja entsyymeiltään aktiivista eli ilmeisen terveellistä. Yllätyin, kuinka hyviä itse tehdyt praliinit olivat ja suorastaan sulivat suussa.
Ja tällaisia niistä lopulta tuli, mitäs pidätte?
Oletteko kokeilleet valmistaa itse raakasuklaata?