Kesän helpoin kastike
Lämpöisillä kesäkeleillä on mukava kokkailla helppoja, nopeita ja mahdollisimman vähän kuumentamista vaativia ruokia. Yksi suosikeistani on ollut jo vuosien ajan kylmä kevätsipulikastike, joka sopii erinomaisesti herkuteltavaksi uusien perunoiden kanssa. Tänäkin juhannuksena kyseinen kastike kruunasi ruoka-annoksen kesäisen raikkaalla maullaan. Kannattaa kokeilla myös soijapyöryköiden tai falafelien kanssa!
Kevätsipulikastike
nippu kevätsipulia
2 dl ruokakermaa
vajaa ½ tl suolaa
Huuhtele ja hienonna kevätsipulit. Kokonaista vihreää vartta ei tarvitse käyttää, mutta osa varresta sopii mainiosti kastikkeeseen väriä antamaan.
Sekoita hienonnetut kevätsipulit, ruokakerma ja suola keskenään.
Tarjoa uusien perunoiden kera.
Herkullista ja rentouttavaa juhannuspäivän iltaa!