Kesän helpoin kastike

Kesän helpoin kastike syntyy kevätsipuleista

 

Lämpöisillä kesäkeleillä on mukava kokkailla helppoja, nopeita ja mahdollisimman vähän kuumentamista vaativia ruokia. Yksi suosikeistani on ollut jo vuosien ajan kylmä kevätsipulikastike, joka sopii erinomaisesti herkuteltavaksi uusien perunoiden kanssa. Tänäkin juhannuksena kyseinen kastike kruunasi ruoka-annoksen kesäisen raikkaalla maullaan. Kannattaa kokeilla myös soijapyöryköiden tai falafelien kanssa!

 

Kesän helpoin kastike: kevätsipulia, kermaa ja suolaa

 

Kevätsipulikastike

 

nippu kevätsipulia

2 dl ruokakermaa

vajaa ½ tl suolaa

 

Huuhtele ja hienonna kevätsipulit. Kokonaista vihreää vartta ei tarvitse käyttää, mutta osa varresta sopii mainiosti kastikkeeseen väriä antamaan.

Sekoita hienonnetut kevätsipulit, ruokakerma ja suola keskenään.

Tarjoa uusien perunoiden kera.

 

Kesän helpoin kastike: kevätsipulia, kermaa ja suolaa

 

Herkullista ja rentouttavaa juhannuspäivän iltaa!

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma diy