Mifu-pastakastike
Lakto-ovovegetaristina olen ilolla seurannut uusien kasvipohjaisten valmisteiden ilmestymistä kauppojen hyllyihin. Perinteisten tofujen, soijarouheiden ja muiden soijaproteiinivalmisteiden rinnalle tuli aikoinaan sieniproteiinipohjainen quorn ja nyt viime aikoina kotimainen nyhtökaura vanavedessään härkäpapuvalmiste Härkis ja Valion paistettava maitoproteiinirae Mifu.
Testailin Mifua bolognesekastikkeessa ja pohdin, kuinka en ole aiemmin tullut ajatelleeksi raejuuston käyttämistä lämpimissä ruuissa. Mifuhan muistuttaa hyvin paljon raejuustoa, joka on marinadissa. Oikeastaan tuote on mielestäni raejuustoa, tosin kenties Mifun koostumus kestää paistamista paremmin kuin raejuuston. Ohessa Mifu-pastakastikkeeni ohje, kastikkeeseen voi toki laittaa kasviksia oman maun mukaan (esimerkiksi aurinkokuivatut tomaatit, kesäkurpitsa tai herkkusienet sopisivat varmasti erinomaisesti):
Mifu-pastakastike
1 prk Mifua (maku Välimeren tomaatti)
½ tlk Mutti-tomaattimurskaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 paprika
3 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
ripaus paprikajauhetta
2 tl pestoa
oliiviöljyä
Paista pilkotut paprikanpalat ja hienonnetut valkosipulit oliiviöljyssä ja siirrä odottelemaan lautaselle. Puolita kirsikkatomaatit. Kuumenna Mifu-rae tilkassa oliiviöljyä ja lisää sekaan kirsikkatomaatit ja paistele hetki. Lisää sekaan paprikat ja valkosipulit sekä tomaattimurska. Mausta pestolla ja mustapippurilla sekä ripauksella paprikajauhetta ja kuumentele hetki. Tarjoa pastan kera.
Mystistä nyhtökauraa eli tuttavallisemmin nyhtistä en ole harmikseni vielä löytänyt yhdestäkään kaupasta. Olisipa kiva päästä kokeilemaan sitäkin ruoanlaitossa! Oletteko jo kokeilleet nyhtökauraa? Jakakaahan tännekin parhaat nyhtisvinkkinne, mikäli sellaisia on!