Paahdetut kikherneet ja lounaskulhoajattelua
Törmäsin Helsingin Sanomien sivuilla taannoin herkulliseen mausteisten kikherneiden ohjeeseen Laura Kaapron Kiusauksessa-ruokablogia lukiessani. Kikherneiden ylimpänä ystävänä ohjetta oli tietenkin pakko testata, sillä aiemmin olen käyttänyt niitä lähinnä salaatteihin, lämpimiin ruokiin tai marinoinut kikherneistä erilaisia kylmiä lisukkeita. Lopputulos vei nytkin kielen mennessään ja näitä tulee tehtyä varmasti myös jatkossa. Sen verran kokeilevaa sorttia on tämä kokki kuitenkin keittiössä, että ohjetta voisi soveltaa ja tehdä erilaisia versioita näistä intialaisittain maustetuista kikherneistä. Miltä kuulostaisi vaikkapa savupaprika-chilimaustetut kikherneet?
Ohje on helppo, nopea ja lopputuloksena on oiva lisuke vaikkapa ripoteltavaksi erilaisten ruokien päälle (itse lisäsin kikherneitä tofu-pestopasta-annokseni höysteeksi). Kaapro esitteli blogissaan myös maailmalla trendikästä lounaskulhoajattelua, jonka ideana on hyödyntää ruoantähteet rakentamalla lisukkeista, tähteistä ja kastikkeesta monipuolinen kulhollinen ruokaa lounasevääksi. Mielestäni lounaskulhoajattelu on erinomainen idea ja moni on varmaan tietämättään jo ollutkin tämän ruokatrendin edelläkävijä seuraavan päivän lounasrasiaa pakatessaan. Kiusauksessa-blogista löytyy mausteisten kikherneiden ohjeen lisäksi lisää pohdintaa lounaskulhoajattelusta.