Paistetut kesäkurpitsalastut
Hei pitkästä aikaa! Blogihiljaisuudesta huolimatta uusia ruokaohjeita on tullut jonkin verran kokeiltua viime aikoina. Vähän aikaa sitten kokeilin serkkuni suosituksesta paistaa kesäkurpitsasta höylättyjä ohuen ohuita siivuja. Nämä kesäkurpitsalastut käyvät kivasti vaikkapa muun ruuan lisukkeeksi. Ohessa ohjetta, kokeilkaahan tekin!
Paistetut kesäkurpitsalastut
1 kesäkurpitsa
öljyä paistamiseen
suolaa
mausteita (esimerkiksi paprikajauhetta, valkopippuria tai cayennepippuria)
Pese kesäkurpitsa ja höylää juustohöylällä kurpitsasta pituussuunnassa siivuja.
Paista siivut kuumalla pannulla tilkassa öljyä molemmilta puolilta ja ripottele päälle kevyesti suolaa ja mausteita.
Ohuet kesäkurpitsasiivut löytänevät paikkansa myös kesän grillikaudessa: siivun voi vaikkapa kietaista halloumipalan ympärille ja laittaa palat grillivartaaseen paistumaan.