Raakaa suklaata
Tulin vihdoin testanneeksi houkuttelevaan pakkaukseen pakattua Goodion 65% Cool Mint raakasuklaata. Ja ei – tämä postaus ei ole mainos, vaikka hehkutusta onkin luvassa. Ihan mukava uusi tuttavuus ja koostumukseltaan hieman erilaista kuin tavallinen tumma suklaa, kenties se johtuu suklaan valmistustavasta: suklaan ainekset jauhetaan kivimyllyssä vähintään vuorokauden ajan ja makeuden kyseiselle luomusuklaalle antaa kookospalmusokeri. Ja kaikki tämä tapahtuu vielä lisäksi Helsingissä, valmistusprosessinsa suhteen oikeaa lähisuklaata siis.
Mitä makuun tulee, on se raikas eikä liian makea. Kahvin kanssa pari palaa antaa mukavasti puhtia ja tuote on niin tujakkaa tavaraa, että enempää ei kerralla jaksaisikaan. Vaikka Goodion suklaa itsessään ei ole kovinkaan makeaa, ovat sen värikkäät pakkaukset ehkä makeimmat ikinä. Näppärän lituskaisen, kirjekuorimaisen muotonsa ansiosta herkku kulkee kätevästi vaikkapa laukussa. Seuraavaksi haluan testata sitruksen makuista Goodiota – enkä vähiten sen pakkauksen jäätävän hienon ulkonäön vuoksi. Näyttäisivät nuo Goodion suklaat olevan valittu Ruohonjuuren vuoden 2015 parhaaksi herkuksikin.
Tällä hetkellä olen raakasuklaan lisäksi varsin innostunut myös turkoosista väristä. Pieninä ripauksina asusteissa, astioissa tai koriste-esineissä se tuo kivasti ilmettä ja pääsee oikeuksiinsa kylmän, tammikuisen valon ansiosta. Nyt on kovasti pinnalla utuiset, murretut vedensiniset ja turkoosit, mutta oma silmäni halajaa kunnon kirkasta turkoosinsinistä ja jadenvihreää. Toinen väri, joka on miellyttänyt silmää jo jonkin aikaa, on vaaleanpunainen, joka itse asiassa sopii loistavasti yhteen turkoosin kanssa. Värikäs kevät tulossa siis!