Ihastuin Bullet Journaliin

Viime viikolla yhtenä aamuna selaillessani Facebookia eteeni tuli Suomalaisen Kirjakaupan postaus liittyen bujoiluun ja Bullet Journaliin. Siis mikä Bullet Journal? Kiinnostuin välittömästi aiheesta ja aloin tutkimaan Instagramia ja Pinterestiä hakusanoilla ”bullet journal” ja ”bujo”.  Instasta ja Pinterestistä löytyikin valtava määrä toinen toistaan hienompia kuvia ihmisten bujoista ja olin myyty. Se on siis lyhyesti sanottuna yhdistetty kalenteri ja muistilista, jonka teet täysin itse ja aivan tyhjästä. Vain oma mielikuvituksesi on rajana mitä sinun journalisi sisältää.

  Alkuun päästäksesi tarvitset vain kynän ja vihkon. Voit ihan hyvin kokeilla vanhan vihkon kanssa ja jos ”bujoilu” alkaa tuntua omalta jutulta voit vaikka ostaa uuden vihkon. Totta puhuakseni minun on nyt kyllä myönnettävä, että ostin heti välittömästi uuden vihkon. Joten jos olet kuin minä, joka innostuu nollasta sataan uusista jutuista ja haluaa tehdä kaiken oikein ja parhaalla mahdollisella tavalla, saatat ehkä mennä ostamaan uuden vihkon juuri tätä varten.

 

my_bullet_journal.jpg

 

Bullet Journalin on siis alunperin kehittänyt amerikkalainen Ryder Carroll ja suosittelen kaikkien vierailevan Bullet Journal-nettisivuilla ja katsomassa Carrollin videon Bullet Journalin perusideasta. Aion kuitenkin tehdä hiukan erilaisen, kuin alkuperäinen Bullet Journal. Mutta se onkin parasta bujossa. Jokainen voi tehdä siitä juuri sellaisen kuin itse haluaa, muokata omien tarpeiden mukaan ja jos jostain jutusta ei pidä voit yksinkertaisesti vain kääntää sivua ja aloittaa uudelleen.

 

Bujo_key.jpg

 

Huomasin muutaman teeman toistuvan lähes kaikissa bujoissa. Eli ”Key” ja ”Year Look” löytyvät lähes jokaiselta. Joten tietty halusin itsekkin kokeilla. Key-sivustani minulla on vähän ristiriitaiset fiilikset. En ole täysin tyytyväinen miltä minun ”bulletit” näyttävät, mutta ehkä seuraavaan journaliin muokkaan niitä tai jätän kokonaan pois. Kyllähän minä itse tiedän mitä mikäkin merkki tarkoittaa.

Year Look näyttää minusta ihan kivalta. Ensimmäisellä sivulla näkyy koko vuosi ja sen jälkeen ”Future Log”. Tämän olen jakanut 4 sivulle, joten jokaisella sivulla on 3 kuukautta ja tilaa kirjoittaa tärkeitä päiviä, lomia jne.

 

bujo_year_2017.jpg

Tein pienen mokan. Tammikuun numerot on kirjoitettu paksummalla kynällä. Ei voi mitään 🙂

 

Olen siis aivan newbie bujoilussa, mutta erittäin innostunut uudesta harrastuksestani! Olin aluksi vähän peloissani riittääkö taiteellinen osaamiseni tähän, mutta ymmärsin ettei tarvitse olla erityinen superlahjakkuus bujoillakseen. Itseasiassa olen jopa innostunut harjoittamaan käsialaani ja jopa piirtämistä!

Onko täällä muita bujoiluun ihastuneita? Aloittelijoita kuten minä tai jo konkareita? Olisi mukava kuulla teidän mielipiteitä bujoilusta!

 

<3 Essie

 

hyvinvointi mieli hopsoa diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *