Suunnitelmallisuutta

Mentiin eilen miehen kanssa syömään thaimaalaiseen, ja tajusin että se taisi olla koko viikon ensimmäinen kunnon lämmin ruoka jonka söin?

Mikä siinä on että se syöminen aina vaan jää. Niin helposti valitsee jonkun välipalatyyppisen ratkaisun, joka on helppo ja nopea, vaikka voihan ruokakin olla sellainen. Nopeimmillaan jos sen on tehnyt aiemmin valmiiksi niin ei muuta kuin jääkaapista lautaselle ja mikroon. Voi voi kun on muka vaivalloista…

Heräsin tänään siihen kun meidän jääkaappi tursusi niin pahasti, ettei sinne mahtunut enää mitään, ja aloin käydä vihannesosastoa läpi. Siellä oli pari pussia loppukesäisiä uusiaperunoita, huonoksi menneitä porkkanoita, pari pussillista punajuuria… Ihan jäätävän määrän joutui viemään biojätteeseen. Sanoinkin siinä niitä ruokia roskapusseihin mättäessäni että voitais tehdä sellainen uudenvuodenlupaus, että heitetään mahollisimman vähän ruokaa roskiin. Voisin aloittaa sen lupauksen pitämisen jo samantien.

Oon kova ostelemaan ruokaa tarjouksista ja punaleimaisia tuotteita, mutta loppupeleissä eihän siinä varmaan edes säästä yhtään kun osa päätyy roskikseen. Tarviin sitä suunnitelmallisuutta ruuanlaittoon, ja kun näin eilen kaupassa tussitaulun, tiesin heti että rupeen viimeinkin suunnittelemaan viikon ruuat etukäteen. Nyt aloitin niin että tutkin vähän kaappeja että mitä meiltä jo löytyy, ja suunnittelin sen mukaan, että saan vähän hyllyjä tyhjemmiksi. 

Ja koska härkää on parempi ottaa sarvista heti, eikä niin että jokainen dieetti/kuuri alkaa maanantaista tai alkuvuodesta, aloitin jo huomisesta eli sunnuntaista. Tässä on tulossa heti joulu ja sen tuomat mässäilyt, mutta merkkasin ne päivät tuollain löysästi. Tämä siis ei ole mitenkään kalorilaskettu, tai välttämättä edes kovin järkevästi koostettu ruokavalio, mutta mennään tällä nyt tuleva viikko ja katotaan mitkä fiilikset ja mitä parannettavaa keksin. Tää ei myöskään ole ehdoton, että jos meillä sattuu olemaan porkkanoiden sijasta vaikka kaalia menossa vanhaksi, niin voi vaihtaa, nou problemo! Mutta jospa tämä nyt vähän auttaisi siinä että söisin säännöllisesti, ja päivän aikana tarpeeksi ruokaa. Mun aineenvaihdunta on vissiin taas ihan jumissa kun en liiemmin tunne enää nälkää, eli lähdetään sitä herättelemään. Liikunta on myös jääny (yllätysyllätys) ja pistin tohon tauluun nyt myös vähän lukkaria siitäkin. 

3_3.jpg

 

On tää kun ei aikuinen ihminen saa itseään muuten niskasta kiinni. Mut turha sitä on valitella, ei muuta kuin sanoista tekoihin.

Oon ollut tänään vähän kipeänä, nukuin koko aamun ja joka paikkaa särki enkä jaksanut tyyliin edes kävellä. Kyllä se olo siitä sit koheni iltaa kohden ja kuumemittarikin näytti vaan 37 korkeimmillaan, eli eiköhän se tästä. Huomenna olis tarkotus puuhailla joululahjojen parissa jotka aion harvinaista kyllä, väkertää itse, saa nähdä mitä kammotuksia saan aikaan, haha!

Oon viimeaikoina kattonut Khloen Revenge Bodyn pari tuottaria. Ja siis kun tää suomalainen Olet mitä syöt nyt loppui niin oon ihan maassa, se oli jotenkin huippuhyvä ja Pippa Laukka on paras. Selasin tänään kaikki Ruudun ja Maikkarin ohjelmakirjastot läpi, enkä löytänyt yhtään sellasta laihdutusohjelmaa jota en olisi jo nähnyt. Mutta onneks on Youtube! Pengoin sieltä ihan hyvälaatuisena jonkun Eat yourself sexy -ohjelman ja ainakin se jakso jonka kerkesin jo katsoa oli ihan hyvä. 

3_1.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *