Mitä hyvinvointi merkitsee minulle?

Moi!

Kuten moni varmasti muistaakin, olen Wellnessmalli 2020 -finalisti. Kyseessä on hyvinvointikilpailu, jossa haetaan sporttista ja positiivista esikuvaa. Kisan keskiössä on nimensä mukaisesti fyysinen, psyykkinen ja henkinen hyvinvointi. Hyvinvointi on todella laaja käsite, enkä koe että voin todistella olevani hyvinvoiva vain sillä, että urheilen monta kertaa viikossa.

Jos aloitetaan siitä, millaisia tavotteita mulla on hyvinvoinnin parissa. Tietysti the main goal on olla kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva, eli voida kaikilla sen osa-alueilla hyvin. Mä nään kuitenkin hyvinvoinnin sellaisena elämäntapana, jossa teen asioita mistä pidän, rakastan itseeni ja pidän itsestäni huolta, nään mun ympärillä nyt ja tulevaisuudessa hyvää, teen valintoja itseäni varten.

Konkreettista hyvinvointia mulle henkilökohtaisesti on esimerkiksi:

  • työn mielekkyys ja tunne sen merkityksellisyydestä
  • urheilu tiiviinä osana arkea
  • monipuolinen ruokavalio
  • riittävä lepo
  • positiivinen ajattelutapa nykyhetkestä ja tulevaisuudesta
  • unelmointi
  • motivaation tunne
  • hyvä olo omassa kropassa
  • hyvät ihmissuhteet
Kuva: Michael Mead Photography

Mulla ei ole lapsia tai parisuhdetta, joten hyvinvointi mun elämässä pyörii oikeastaan vaan itseni ympärillä. Ja eiks sen kuulukkin mennä niin? Kannustan aina mun ympärillä olevia ihmisiä pitämään itsestään ykkösenä huolta. Lentokoneessakin laitat itsellesi ensin happinaamarin, ennenkuin autat muita. Tää mitä sanon saattaa kuulostaa itsekkäältä, mut sitä se ei ole. Jokainen on yksilö ja jokaisella on yksilölliset tarpeensa ja halunsa. Hyvinvointi on yksilöllistä. En kuitenkaan väitä, etteikö hyvinvointiin kuuluisi terveet ihmissuhteet. Mutta niissäkin on yksi sääntö – sun ihmissuhteiden täytyy perustua sille, millasia ihmisiä haluat SUN ympärille.

Hyvinvointi mulle on siis oikeastaan sitä, että oon sitä mitä aidosti olen ja arvostan sitä. Arvostan mun mieltä, kroppaa ja ihmissuhteita, ne on mulle elintärkeitä. Siksipä mä pidän niistä hyvää huolta <3

-Eve

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *