Helppo ja herkullinen omenavispipuuro
Viime aikoina olen halunnut panostaa arjen väli-, aamu- ja iltapaloihin. Työpäivän jälkeen tai viikonloppuna muiden kokkailujen sekä touhujen lomassa valmistuukin näppärästi Valion omenavispipuuro. Valmiiksi tehty aamupala myös nopeuttaa kiireisiä aamuja.
Makumaailmaa voi helposti muokata käyttämällä eri omenalajikkeita ja täytteitä tai miksei jopa omenan sijaan eri hedelmiä. Itse käytin granny smith -omenoita (hieman reilummin mitä alkuperäisessä ohjeessa) ja herkuttelin omenavispipuuron vaniljarahkan kera. Puuroannoksen pinnalle voi lisätä myös granolaa tuomaan hieman purutuntumaa. Rahkan sijasta myös maustettu raejuusto on erinomainen täyte.
Valio ehdottaa reseptissään omenavispipuuron tarjoamista jälkiruokana kinuskikreemin ja kanelin kanssa tai välipalana perinteisesti maitolorauksen kera.
Sähkövatkaimen sijaan omenavispipuuron voisi pyöräyttää blenderissä, saadakseen sileämmän koostumuksen. Seuraavalla kerralla saatan myös kokeilla käyttää raastetun omenan sijaan sosetta. Siinä kokeilussa voi soseen määrässä olla hakemista, ettei puurosta tule liian vetinen.

Omenavispipuuro
Ainekset (8 annosta)
- 8 dl
- Vettä
- 1 dl
- Sokeria
- ¾ tl
- Suolaa
- 600 g
- Omenaa (Hapahkoa)
- 2 dl
- Mannasuurimoita
- 2 dl
- Kuohukermaa
Tee näin:
- Mittaa vesi, suola sekä sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Raasta (kuorittu) omenat raastimen isolla raastinterällä.
- Vatkaa kiehuvaan nesteeseen mannasuurimot. Lisää omenaraaste.
- Kypsennä 5 min välillä sekoittaen. Lisää kermasta vajaa puolet ja jatka kypsennystä noin 5 min tai kunnes kypsää.
- Jäähdytä puuro, nosta jääkaappiin ja anna viilentyä jääkaappikylmäksi. Lisää loppu kerma ja vaahdota kuohkeaksi sähkövatkaimella.
*Puuro on riittävän maukas ilman sokeria ja toimii hyvin myös ilman kermaa