Vinkkejä kysellään
Tärkeimmät keittiövälineet: vanha kirppiltä ostettu 2e grammavaaka ja desimitta
Heips, pitkästä aikaa. Painonhallinta etenee, en ole luovuttanut. Marraskuun puolessa välissä aloitettu oikea elämänmuutos alkaa jo pikkuhiljaa tuntua elämäntavalta.
Painoa on nyt pudonnut syyskuun puolesta välistä -19 kg aikaa siis kulunut kohta 7kk. Maltillisesti mutta varmasti, heikkojen hetkien ylikin on päästy eikä niitä juurikaan enää tule.
Kovasti ihmiset kyselee vinkkejä, että kuinka ja miten. Niin, mun vinkeissä ei lie mitään uutta,mutta en sorru sanontaan ”syö vähemmän kun kulutat” koska siitä ei monellekkaan ole ihan konkreettista hyötyä. Tässä siis ne asiat, mitkä olen kokenut itse parhaaksi ja luulen et näitä noudattamalla pääsee hyvin alkuu.Mutta mikä sopii mulle ei välttis toiselle. Näillä siis itse olen mennyt.
1. Laihdutus ja painonhallinnan perusta on laskeminen. Lähinnä ruokien kalorimäärät olisi hyvä hahmottaa. Minusta tärkeämpää on vanhana painarilaisena se, että pysyy siinä kalorimäärässä millä meinaa aloittaa. Itsellä se on on 1200-1500 vrk. mutta moni ylipainoinen voi hyvinkin kokeilla 1800-2000 kcal..varsinkin jos päivittäiset kalorit on ennen hiponeet 4000 niikun mulla.
2. Onko oikeasti kiellettyjä ruokia? Tämä perustuu tuohon äskeiseen. Jos tahtoo syödä 1200kcal pitzan ja päivästä jää yli n.800. niin miksei :) Kuka sitä kieltää, ethän kumminkaan vedä niitä pitzoja joka päivä? Ja 800 kcal tarkoittaa loppupäivän vähäkalorista ruokavaliota. Mitään ei silti ole menetetty.
3. Valintoja,,valintoja ,,valintoja. Kaupat pursuaa vaihtoehtoja. Mutta kurkkaa ne kalorit.
4. Vältänkö hiilareita vai kaloreita vai mitä? Arrggh,,, ohjeitahan on. Mutta mitäs jos keskittyis vain yhteen asiaan. Minä päätin keskittyä kaloreihin. Hiilihydraatteja vältän seuraavasti: vaalea leipä, pullat ym kaffeleivät , riisi, pasta, peruna..sokeripitoiset jugurtit ym. Mutta huom. syön niitä muodossa ruispala,hapankorppu, juurekset ja puuro. Tietysti säännöstellen ja kalorimäärässä pysyen. Lisäksi sali ja kuntoilupäivinä lisään ruokaan esim. couscous tai se ruisleipä. Helppoa
5. Ne ruokailuvälit eli ruokarytmi. 3-4 h välein syö jotain. Aineenvaihdunta käynnistyy ja pysyt kylläisenä. Ruoka-addiktille tämä on oikeastaa lohdutus. Alkuun aatteli jo seuraavaan ruokailu,mutta senhän voi kääntää positiiviseksikin. Aaah,, mitähän mä 3h päästä keksisin :) Mutta huom. 3h välein tapahtuva ruokailu ei tarkoita makaroonilaatikkoa joka aterialla. Vaan aamiainen, lounas, välipala, päivällinen , välipala ja iltapala. Itsellä tuo luonas jää usein väliin,koska herään niin myöhään ja elän iltapainoitteisesti. Joten päivällinen menee noin klo 16-17 ja sillä jaksaakin Salkkarien aikana tapahtuvaan naposteluvälipalaan saakka.
6. Ja viimiseksi tähän yksinkertaiseen ohjeistukseen tietysti vesi . Aineenvaihdunta pitää saada liikkeelle. Valittelin aikanaan ravitsemusterapeutille ja lääkärille, että kuinka vesi jää sisääni ja ei tule ulos. Minussa on joku vika varmaan? Paskat, koska en liikkunut, niin tottakai aineenvaihdunta oli hidasta ja vesi kertyi elimistöön,kun ei sillä ollut voimaa uloskaan tulla. Näin maalaisjärjellä selitettynä. Heti kun aloin vähän enempi liikkumaan..ja ja sitäkin piti tehdä noin kk niin kappas vaan..olinhan aivan terve.
Huh,huh….siinä sitä vinkkiä nyt kerrakseen. Omat apuvälineeni keittiössä ovat: keittiövaaka ja desimitta. Niitä joutuu käyttämään joka päivä. Voin sanoa, että heti kun lipsun niistä, painon putoaminen hidastuu. Niin sitä äkkiä alkaa kuulkaa silmä heittämään ja käsi käymään. Tuosta vielä vähän.
Rakkaat kanssasisaret ja veljet. Tsemppiä. Hitaasti hyvä tulee.