Farm Visiting at деревянное

Olimme tilavierailulla Green Care -toimintaa harjoittavalla tilalla Petroskoissa. Tilalla oli paljon erilaisia eläimiä ja henkilökunta oli oikein lämminhenkistä ja vieraanvaraista. 

Ensimmäisenä tilavierailulla kokoonnuimme nuotiolle ja tilan omistaja kertoi meille tilan toiminnasta. Koirat ja kissat pyörivät siliteltävänä opiskelijoiden seassa. Niistä huomasi heti, että ne ovat tottuneet uusiin ihmisiin ja erilaisiin tilanteisiin. Eläimet olivat rentoutuneen näköisiä. Ne olivat saaneet tilaisuuden päästä opiskelijoiden hellyydenosoitusten kohteeksi.

Tämä saksanpaimenkoira piti nuotiosta ja metsästi nuotiosta lentäviä mustia nokihiukkasia.Hän innoissaan odotti, että nuotio syttyy kunnolla.

Seuraavaksi Lähdimme tutustumaan navetassa oleviin eläimiin. Minä tapani mukaan viimeisenä menin navettaan, koska jäin kissojen kanssa suustani kiinni nuotiolle. Jäin vierailuilla viimeisenä katselemaan paikkoja, koska irti olevat eläimet tulivat paremmin lähelle, jos muut olivat jo menneet. Halusin käydä tutustumassa kaikkiin eläimiin.

Navetassa oli kaneja, lampaita, vuohia, kanoja, kukkoja, yksi tukkakana sekä lehmä.

Tämä kaveri oli niin vauhdikas vekkuli, että kuvatkin ovat sen mukaisia.

mde

Tämän jälkeen menimme sisälle nauttimaan teetä (tsajua) ja rinkeleitä. Tee oli tehty itse yrteistä. Söimme myös erilaisia tilalla tuotettuja juustoja, viilejä ja hilloja. Vertailimme lehmän ja vuohen maidon makua. Saimme mukaan myös omat viilipurkit. Viili oli tehty vuohen maidosta.

Tilan omistaja kertoi tytöstä, joka käy tilalla tekemässä tilan töitä ja hoitamassa eläimiä. Hän on sitoutunut tilan töihin ja haluaa vapaaehtoisesti tehdä tilalla kaikenlaista. Tilan omistajan mielestä lapset eivät nykyään tarpeeksi sitoudu erilaisiin tehtäviin, mutta tämä tyttö oli esimerkillinen.

Mäyräkoira tuli vastaan meitä jo minibussilla tullessamme. Juosta viipotti edeltä pihaan ja tuli meitä tervehtimään ihan täpinöissään
Saksanpaimenkoirat seurasivat kissojen kanssa tiiviisti tilavieraiuamme

Menimme hevostalliin tutustumaan syömisen jälkeen. Hevostallissa oli neljä hevosta. Ne ovat ratsuja. Niiden kanssa harjoitetaan hevosterapiaa.

Menimme lypsämään vuohta. Vuohen lypsäminen onnistui pienen alkukankeuden jälkeen oikein hyvin. Sain pienen tirauksen maitoa lypsettyä pahvimukiin. Lypsämisen jälkeen kaadoimme kaikki lypsetyt maidot yhteen kuppiin ja ne menivät kileille juotettavaksi.

Itse lypsettyä vuohen maitoa

Pääsimme ratsastamaan. Jotkut opiskelijat halusivat protestoida sitä, että kun tilalla ei käytetty kypäriä ja eivät ratsastaneet. Minä kävin kuitenkin ratsailla. 

Ratsailla
Я тебя люблю

Minä onnistuin saamaan ystävän saksanpaimenkoirasta!

Huomioita tilalta:

Tilalla oli oikein ystävällinen ja vieraanvarainen henkilökunta. He olivat järjestäneet tilavierailun todella hyvin. Olen aiemmin saanut sellaisen kuvan venäläisistä, että he ovat vieraanvaraisia ja tämä mielikuva vain vahvistui tilavierailulla.

Ratsastuksessa ei käytetty kypärää, koska tilalla ei ollut yhtään kypärää. Tämä on mielestäni olennainen puute turvallisuudessa tilalla, missä harjoitetaan hevosterapiaa. Kuitenkin ratsastusterapiaan tulevat ihmiset eivät välttämättä ole aiemmin ratsastaneet tai tottuneet käsittelemään hevosta ja sitä suuremmalla syyllä kypärän käyttö voi pelastaa vaikka hengen. Turvallisuutta ei saa aliarvioida.

Ratsastus oli talutusratsastusta. Huomioin sen, ettei kysytty olenko ratsastanut aikasemmin. Nimittäin, jos asiakas ei olekaan ratsastanut aikaisemmin, pitäisi neuvoa miten mennään hevosen selkään. Ei sellainen, joka ole ratsastanut välttämättä tiedä, että ratsaille noustaan ottamalla harjasta kiinni ja laittamalla toinen jalka jalustimelle ja sitten ponnistetaan selkään. Moni voi luulla, että hevosta sattuu, jos sitä ottaa harjasta kiinni. Ei myöskään neuvottu, että talutusratsastuksessa voi pitää joko harjasta kiinni tai ohjastimista. Minä kyllä osaan ratsastaa, voi olla niinkin, että tilan omistaja sen huomasi, mutta huomasin, ettei hän neuvonut muitakaan. Ratsastusterapiassa pääosassa pitäisi olla turvallisuus ja ohjaaminen, ratsatuksen perusasiat tulisi heti ottaa haltuun.

Eläimet navetoissa ja hevoset tallissa elivät pienissä karsinoissa. Niillä ei ollut tarpeeksi tilaa elää ja liikkua.  Esimerkiksi kanoja oli liian paljon samassa karsinassa ja lehmällä ei ollut tarpeeksi tilaa. Hevosten karsinat olivat pienet, mutta ne pääsivät kuitenkin ulkoilemaan. Hevoset vaikuttivat stressaantuneilta ja levottomilta, kun tulimme talliin. Niiden korvat olivat höröllään ja silmät näyttivät epäluuloisilta. Hevonen, joka eniten näytti epäluuloisimmalta ja levottomimmalta kuitenkin oli ihan rauhallinen kun pääsi ulos ja hänellä alettiin ratsastaa. Hevosten käyttäytyminen saattoi siis johtua siitä, että ne halusivat ulos ja olivat siksi levottomia.

Tilan henkilökunnalla ei ollut alan koulutusta. Tilan omistajilla oli jokin muu korkeakoulutus, muttei mitään sellaista koulutusta millä voisi olla pätevä harjoittamaan Green Care -toimintaa ja eläinavusteista terapiaa.

Saksanpaimenkoirat, mäyräkoira ja kissat olivat pihassa vapaana eikä pihaa ei ollut aidattu. Mielestäni pihapiiri tulisi maatilallakin aidata, etteivät eläimet jää auton alle tai karkaa. Vaikka olisikin eläimiä, jotka osaavat pysyä pihapiirissä, mutta kuitenkin se on eläinten turvallisuuden kannalta tärkeää, että niille on turvallinen ympäristö ilman riskiä kadota ja onnettomuuksien riski on minimoitava.

Kiinnitin huomiota siihen, että hevoset söivät tilalla naudan ruokaa. Se ei ole hevosille tarkoitettua ja kummastelin kovin tätä.

Hevosille annettiin naudan ruokaa
tyo-ja-raha matkat uutiset-ja-yhteiskunta vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *