TUESDAY

TUESDAY

09.00 – 10.30

Open Lecture

Lecture on entrepreuneurship and green thinking

Multitional and multiprofessional teams building by Eva Vahtamae from Lääne-Viru College

10.30 – 10.45

Coffee Break

10.45 – 11.30

At school

Environment influence on elderly people wellbeing, part II (+  team work in multinational and multiprofessional teams) by Susanne Hämäläinen, Savonia College

Opettajan näkemys

12.15 – 13.00

Lunch

13.00 – 14.30

A Study Visit to the Rakvere Elderly Home- project partner (in shared groups)

Seniorienpalvelutalon takapihan ovi.
Kuvasimme aluetta, jolle meidän täytyy tehdä Green Care -toimintaa.
dav
dav
sdr
Senioritalon kanssa samassa kiinteistössä on apteekki.

Virossa kukat jo kukkii!
Elderly home’s outdoor.

Haastattelimme palvelukodin asukkaita. Tästä osuudesta ei ole kuvia, koska sosiaalialan eettisiin ohjeisiin ja Viron lainsäädäntöön nojaten, emme voi tietenkään kuvata asiakkaita. Salassapitoasiat on hyvä muistaa, liikkuipa sitten missä tahansa päin maailmaa.

Meidän haastateltavamme oli oikein ihana asiakas! Hän oli oikein puhelias. Päätin, etten käytä englantia, vaan halusin puhua suoraan tälle asiakkaalle. Minä puhuin Suomea ja hän minulle Viroa. Ja hyvin meni! Hoidimme virolaisen opiskelijan kanssa haastatteluosuuden. Asiakas ei ymmärtänyt englantia, joten haastattelimme viroksi ja suomeksi.

Asiakas soitti meille huuliharppua. Hän esitteli ylpeänä taitoaan. Hän oli opetellut soittamaan huuliharppua kuusi vuotiaana. Kun hän soitti huuliharppua, tuli muita asiakkaita kuuntelemaan ja laulamaan mukana.

Erilaisten soitinten soittaminen on senioreille hyvää muisti- ja koordnaatioharjoitusta.Musiikki on esimerkiksi muistisairaille voimaannuttavaa. Kun muisti heikkenee, yleensä silti tuttujen laulujen sanat ja sävelet jäävät mieleen.

Musiikkia voi yhdistää myös Green Care -toimintaan. Suunnitelmana oli tehdä ryhmätyöhön myös sellaisia tiloja, missä voi pitää musiikkituokioita. Mielestäni ryhmätyön toteutuksen pitäisi perustua haastattelun perusteella kerättyyn tietoon asiakkaiden tarpeista. Olisi ollut hyvä, että olisimme koonneet kaikista haastatteluista koosteen ja sen pohjalta olisi voinut saada laajemman kuvan siitä mitä a´Green Care -toimintaa asukkaat haluavat palvelukotiin.

Palvelukodin johtaja näytti meille käsillä, sormilla ja erilaisilla pienillä esineillä tehtäviä muisti- ja koordinaatioharjoituksia. Näitä voisi käyttää sosionomin työssä.

Students listen to alderly home’s boss.

Lithuanian students
fptbty

15.30

After visit we went to hotel and we orderd taxi to Hotel. We went taxi to Pohjakeskus shopping center.

Raikasta.
Kylymee sallaattia, niin jaksaa shoppailla. Joku BBQ salaattipläjäys tämä oli.
mde
Pohjakeskukselta kulki ilmainen bussi Rakveren keskustaan.
Pohjakeskus Shopping Center.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *