Bedroom Details

Fabulous Things

Kauniit petaukset ja makuuhuoneen tekstiilit ovat lähellä sydäntäni. Olenkin hyvin tarkka siitä mitä materiaaleja makuuhuoneessamme käytetään. Suurin osa liinavaatteistamme on perkaalia, joka on kestävä ja mielyttävä materiaali. Musta-valkoiset perkaalipussilakanat näet käytössä tässä Bedroom Details -jutussa. Kesäisin petaan sängyn pellavapussilakanoilla, koska ne ovat hengittävät ja viileät. Pellavapussilakanat näet vuorostaan käytössä tässä Bedroom Details -jutussa.

Keräsin tähän hieman tietoutta liinavaatteiden eri materiaaleista ja niiden ominaisuuksista.

Puuvillapalttina: Yleisin lakanamateriaali. Puuvilla on luonnonmateriaali, joka hengittää, tuntuu miellyttävältä, imee hyvin kosteutta ja on kestävää.

Puuvillasatiini: Satiini ei ole materiaali, vaan puuvillan kudontatapa eli sidos. Se on sileämpää ja pehmeämpää kuin palttinasidoksinen puuvilla. Satiinisidoksisessa puuvillakankaassa on kaunis, himmeä kiilto. Satiinipuuvillaa suositellaan usein allergikoille, sillä se on tiivistä ja pölyämätöntä.

Kampapuuvilla: Pitkäkuituista puuvillaa, joka on mekaanisesti erotettu lyhytkuituisesta karstapuuvillasta. Kampapuuvilla on kestävämpää, helppohoitoisempaa ja laskostuvampaa kuin karstapuuvilla. Moniväriset painatukset onnistuvat kampapuuvillassa paremmin. Se on myös hieman kalliimpaa kuin tavallinen karstapuuvilla, ja siinä on sileä, miellyttävä pinta.

Perkaalipuuvilla: Kudottu ohuesta, tiukkakierteisestä langasta tiiviillä palttinasidoksella. Käytetään myös nimeä percalepuuvilla. Perkaalipuuvilla on pinnaltaan sileää ja "silkkimäistä".

Kreppipuuvilla: Ohutta ja keveää puuvillaa, jonka pinta on prässätty aaltoilevaksi. Kangasta ei tarvitse silittää, sillä se on sellaisenaan valmis käyttöön heti pesun jälkeen.

Pellava: Pellavalakanat ovat usein hieman ryppyisen näköisiä, mutta kankaan pinta on silti sileän tuntuinen. Hengittää erittäin hyvin ja tuntuu tarpeen mukaan viileältä tai lämpimältä.

Kuvassa olevat materiaalit: Valkoinen tyynyliina on pellavaa, harmaa-valko-raidallinen tyynyliina on perkaalia ja harmaa tyynyliina on satiinipuuvillaa. Mitä materiaaleja te suositte liinavaatteissa? Tässä Bedroom Details -jutussa voit tutustua kokonaisuudessaan meidän liinavaatevalikoimaan.

Materiaalitiedot on Yhteishyvästä, juttu on luettavissa kokonaisuudessaan tästä.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.