Kitchen Details

Fabulous Things

Usein uusien kerrostalojen valmiit keittiöratkaisut saattavat olla hieman tylsiä ja persoonattomia. Koska ostimme asunnon melkein vuosi ennen sen valmistumista, meillä oli mahdollisuus päästä vaikuttamaan materiaaleihin mitä asunnossa käytettiin. Tässä esittelen teille tarkemmin mitä muutostöitä teetimme keittiöön, jotta saimme siitä enemmän meidän toiveiden mukaisen. 

Meillä kävi tuuri, että asunnon hintaan sisältyi juuri sellainen peiliovimalli, josta olin haaveillut. Ovimalli on Petra Keittiön mallistosta ovi nimeltään Saara. Alkuperäisessä suunnitelmassa ovet olivat luonnonvalkoiset. Halusimme kuitenkin keittiöön hieman enemmän kontrastia ja vaihdoimme ovet harmaan sävyiseksi (285). Värisävyn vaihtaminen toi lisäkustannuksia ainoastaan 89€. Joten tällä pienellä panostuksella, keittiö saatiin näyttämään aivan erilaiselta. Metallivedin RK12 oli vaihtoehtona alkuperäisessa suunnitelmassa ja kuului hintaan.

Välitilan laatta kuului alkuperäisen keittiösuunnitelman vaihtoehtoihin. Laatta on Laattapisteen Th Basic White SW31. Suunnitelmaan kuului mattapintainen laatta mutta halusimme vaihtaa tämän kiiltäpintaiseen. Kiiltäväpintainen laatta toi lisäkustannusta vain 30€. Suurempia muutoksia oli keittotason vaihtaminen induktioksi. Siemensin keraamisen induktiokeittotaso toi lisäkustannusta 354€. Halusimme myös, että liesituuletin mahdollisimman huomaamaton, joten valisimme Franke Oy:n ulosvedettävän liesituulettimen (malli F495). Liesituulettimen olessa kiinni, tuulettimesta näkyy ainostaan ohut metallilista. Tämän kustannus oli 570€. Uuni kuului alkuperäisen keittiösuunnitelman vaihtoehtoihin.

Halusimme että kaikki isot kodinkoneet ovat integroituja, jotta keittiön ilme olisi mahdollisimman yhtenäinen ja rauhallinen. Integroitava astianpesukone toi lisäkustannuksia 240€ ja integroitava jääkaappipakastin 637€. Keittiön hana on keittiösuunnitelman valmiista vaihtoehdoista, malli FM Mattson Garda III. Astiakaapin sisälle voit kurkistaa tässä Kitchen Details -jutussa.

Suurin panostus oli keittiön kivitaso. Valitsimme vaihtoehdoista Loimaan Oy:n kivitason väriltään Varpaisjärven mustan, jonka paksuus on 30mm. Keittiöallas Blanco Statura K-550-U sisältyi kivitason hintaan. Kokonaisuudessa tämä toi kustannuksia 1643€. Kivitaso antaa pieneenkin avokeittiöön arvokkuutta ja tyylikkyyttä.

Vaihdoimme myös keittiön valitilan valaistuksen. Välitilaan loisteputken tilalle asennettiin kolme Lepetekin LED-Mini valaisinta sekä samaan sarjaan kuuluva pistorasia. Tämä toi lisäkustannuksia 284,14€. Nämä välitason valot näet paremmin tässä Kitchen Details -jutussa. Kokonaisuudessa nämä kaikki muutostyöt tulivat maksamaan 3847,14€. Olen ollut todella tyytyväinen valintoihimme. Tämä panostus ehdottomasti kannatti! Yhden asian voisin kyllä vielä muuttaa, nimittäin haluaisin mikroautouunin myös integroituna. Silloin yleisilme olisi ollut vielä rauhallisempi ja tyylikkäämpi. 

 

Kommentit

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Olen oikeasti yllättynyt kuinka vähän eri maalipinta ja kiiltävä pinta välitilan laattoihin kustanti. :o

Fabulous
Fabulous Things

Hei JonnaH!

Nämä hinnat ovat parin vuoden vanhat mutta en usko, että ne ovat paljon kalliimmat. Onneksi otimme omatoimisesti selvää eri vaihtoehdoista, esim. tästä keittiöovien väristä. Kiiltävä laatta taisi olla valmiina rakennuttajan vaihtoehdoissa. Yllätävän paljon voi pieniä muutoksia tehdä valmiiseenkin keittiösuunnitelmaan :)

lomoisio

Ihanan siisti keittiö. Olisko jotain vinkkejä miten pitää kämppä siistinä ? Vai siivootteko kuvia varten, koska kaikis kuvis teidän asunto näyttää ihanku sisustuslehdestä olis otettu :)

Fabulous
Fabulous Things

Hei lomoisio!

Olemme yleissiistejä, pyrimme siivoamaan kaiken ylimääräisen heti pois näkyvistä. En voi sietää ylimääräisten tavaroiden lojumisen ympäri asuntoa, tasot ja pöydät pitää aina olla siistejä. Oikeastaan neuvoni onkin hyvät säilytys tilat ja tavaroiden siivoaminen pois näkyviltä. Totta kai viimeistelen paikat vielä ennen kuvausta, eihän teitä lukijoita varmaan kiinnosta nähdä pölypalloja tai pyykkipinoja... Ei meidänkään koti aina ole 100% siisti!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.