Kitchen Details

Fabulous Things

Ensi viikolla monessa kodissa vietetään valmistujaisia, joten päätin tehdä juhlakauteen sopivan juhlakattauksen. Blogiyhteistyössä White on White -liikkeen kanssa sain mahdollisuuden kattaa pöydän koreaksi Riviera Maisonin näyttävillä astioilla ja kattaustarvikkeilla*. Servaali Oy:lta sain myös juhlakauteen sopivia Marques de Monistrol -kuohuviinejä täydentämään juhlavaa kattausta*. Tavoistani poiketen käytin kattauksessa täyteläisiä värejä, mutta kuitenkin vain kukissa ja herkuissa ;). Valitsin kattaukseen syvänpunaisia ja pinkkejä ruusuja, jotka sointuvat hyvin yhteen tarjottavien herkkujen kanssa.

Astiat / Riviera Maison

Kattaustarvikkeet / Riviera Maison

Tuikkukupit / Sia Home

Pöytäliina / Villa Stockmann

Kangasservetit / Hemtex

Timanttikoristeiset servettirenkaat / H&M Home

Asettelin herkut näyttävästi esille Riviera Maisonin kattausastioihin. Lasiseen kerrosvatiin sijoitin kakkupaloja, marenkeja ja mansikoita. Koristeeksi lisäsin vielä pieniin tuikkukuppeihin ruusuja. Viimeistelin kokonaisuuden vielä tomusokerilla. Muut herkut kokosin metallisiin Riviera Maison tarjottimiin.

Kattauksessa en käyttänyt perinteistä maljakkoa vaan asetin ruusut kolmeen näyttävään Riviera Maisonin champagne -lasiin. Asettelin jokaiseen lasiin 3-4 ruusua ja vihreitä lehtiä, joista syntyi yksinkertainen mutta näyttävä asetelma.

Marques de Monistrolin puolikuiva Cava sopii hyvin aperitiiviksi ja jälkiruokajuomaksi. Näin lakkiaisten kynnyksellä pulloja koristaa lyyratarrat, joten ne sopivat täydellisesti ylioppilasjuhlien kuohuviiniksi. Kuohuviinin maku on raikas, tasapainoinen ja hienostunut. Viinissä on täyteläinen ja pitkä jälkimaku. Viiniä testanneena voin yhtyä näihin viinin makukuvauksiin. Tarkemmin tähän viiniin voit tutustua tästä. Samaisesta viinistä löytyy myös kuiva kuohuviini. Tämän herkullisen kuohuviinin voi nauttia esimerkiksi eleganteista ja näyttävistä Riviera Maisonin kuohuviinimaljoista.

Helteisillä ilmoilla perinteisen kahvin sijaan, hyvä vaihtoehto on myös jäälatte. Riviera Maisonin lasisissa kahvikupeissa kahvi näkyy hauskasti kaksikerroksisen lasin läpi. Näitä kahvikuppeja löytyy eri kokoja, joten jäälatellekkin löytyy hyvin sopiva kuppi. Kattauksessa Riviera Maisonin taulukoristeiset servettirenkaat saivat toimia infokyltteinä. Katetussa pöydässä plaseerauksen voi myös toteuttaa sijoittamalla servettirenkaisiin nimet tai vaihtoehtoisesti vieraiden valokuvat, eli varsin monipuoliset servettirenkaat ;)

* Suurin osa Riviera Maisonin tuotteista on kuvauslainassa White on White liikkeestä

* Kuohuviinit saatu blogin kautta

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.