Kitchen Details

Fabulous Things

Edellisessä Kitchen Details -jutussa lupasin kertoa tarkemmin noista ylväistä Riedel -laseista. Minulla oli ilo päästä tutustumaan blogiyhteistyön kautta Decanterin Riedel -lasivalikoimaan tarkemmin. Riedelin viinilasit tunnetaan siitä, että niiden muoto on suunniteltu korostamaan viinien parhaita ominaisuuksia. Muotoilun ansioita lasi ja viini muodostavat täydellisen harmonian. Hyvä lahjavinkki onkin hankkia lahjansaajan lempiviiniä ja siihen yhteensopivat viinilasit!

Koska kyseessä oli rapujuhlat, ruokajuomaksi luonnollisesti valikoitui erilaisia valkoviinejä. Viinien perusteella kattaukseen sain Decanterilta Riedel Vitis -sarjan Riesling -viinilasit. Nämä Vitis Riesling -viinilasit sopivat hyvin aromikkaille ja raikkaille valkoviineille mutta myös kevyille punaviineille. Valkoviineistä mainittakoon esimerkiksi Riesling, Saunignon Blanc sekä Rosè-viinit. Punaisista viineistä Chianti Classico, Montepulciano ja Bardolino. Riedel Vites -sarjan lasit tehdään erittäin modernilla konepuhallustekniikalla, joka mahdollistaa lasin erittäin korkean ja kapean jalan. Näillä viinilaseilla todellakin saa näyttävyyttä kattaukseen. Täytyy kyllä sanoa, että en ole ennen juonut viiniä yhtä elegantista ja tyylikkäästä viinilasista. 

Rapujuhliin tarvittiin tietenkin myös snapsilasit. Tähän tarkoitukseen Decanterilta löytyi tyylikkäät Riedelin Vinum Spirits -lasit. Nämä korkeat jalalliset snapsilasit muodostavat kauniin kokonaisuuden korkeiden viinilasien kanssa. Vinum Spirits sopii hyvin kaikille maustamattomille viinoille. Lasin muoto pitää alkoholin tiukasti kurissa. 

Decanterin valikoimasta löytyy myös laadukkaat Peugeotin pippuri- ja suolamyllyt. Peugeotin valikoimasta löytyy paljon eri muotoisia ja värisiä myllyjä. Rapukattaukseen valikoitui Paris-sarjan kiiltävä musta 12cm suolamylly ja kiiltävä musta 18cm pippurimylly. Nämä ovat sekä kauniita käyttöesineitä, että tyylikkäitä sisustuselementtejä. 

Decanter tarjoaa teille lukijoille -20% alennuksen normaalihintaisista Riedel -laseista ja viinikarahveista sekä Peugeot -myllyistä heidän nettikaupassaan elokuun loppuun saakka. Alennuksen saa nettikaupassa syöttämällä ostoskorin kuponkikoodikenttään koodin fabulous. Nettikauppaan pääset suoraan tästä.

Lupasin teille myös vinkkejä viineistä, jotka sopivat hyvin rapujuhliin. Servaali Oy valitsi minulle muutaman rapujuhliin hyvin sopivan valkoviinin. Anselmann Weissburgunder Trocken on kuiva, mineraalinen, mausteinen, hennon hunajainen, sitruksinen valkoviini. Hedelmällisyytensä hapokkuutensa ansiosta se sopii hyvin kasvisruuille ja myös ravuille. Tätä viiniä nautimme alkupalana tarjottavan kasviskeiton kanssa. Toinen tyylikäs valkoviini rapujuhliin on JB Adam Riesling Letzenberg Cuvee Jean-Babtiste. Tämä valkoviini on kuiva, raikkaan hapokas, sitruksinen, hennosti aprikoosinen ja mineraalinen. Tämä valkoviini tarjoitiin myöhemmin rapujen ja pääruan kanssa.

* Osa Decanterin tuotteista on saatu blogin kautta ja osa on kuvauslainassa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.