Travel

Fabulous Things

Olen ihan kesä-fiiliksissä sen vuoksi, että olemme varanneet kesälomamatkan Nizzaan heinäkuun lopulle :). Tämä on meidän ensimmäinen matka Nizzaan, joten otan mielelläni vastaan matkavinkkejä ravintoloista, nähtävyyksistä, shoppailuista yms. Joten vinkit jakoon!

Kuvat / www.pinterest.com

 

Kommentit

Camilla
C Paris

Ihanaa! Nizzasta en tiedä itse paljoakaan, mutta jos vietätte pidemmän aikaa kuin pitkän viikonlopun, suosittelen koluamaan lähiympäristöä. Kerran rivieralla 3 viikkoa kierrelleenä voin kertoa sieltä löytyvän todella upeita paikkoja. Itse kävisin ainakin Monacossa, Antibes'ssa ja Gorge du Verdon'issa. Viimeisin on aivan upea kanjoni, jonka upeisiin maisemiin voi tutustua ottamalla polkuveneen tai kajakin. En nyt tähän hätään löydä parempaa kuvaa:

Tykkäisit ehkä myös Grassen parfumerioista ja totta kai St. Tropez'n luksusmeiningistä. Tosin Monacon jälkeen St. Tropez tuntuu ehkä vähän turhalta kohteelta. Makuasioita!

Ranskan rivieran ainoat aidot hiekkarannat (muuten kivirantaa, ellei hiekkaa ole tuotu) ovat St. Raphaëlissa/Frejus'ssa. Siellä on pitkät rannat joilla voi kulkea vapaasti (esim. Cannes'issa on yksityiset rannat katkovat rantaa).

Toivottavasti teille tulee hyv loma!

Kristina (Ei varmistettu)

Suosittelen päiväretkeä Cannesiin! Siellä elokuvajuhlien pitopaikan Palais du Festivalin ympäristössä ja rantabulevardilla on hieno tunnelma. Kaupunki ja sen keskusta on pieni, joten päiväretkellä näkee jo paljon. Junamatka Nizzasta Cannesiin on varmaan luokkaa 30-45 min ja hinta näyttäisi olevan kympin verran suuntaansa.

Fabulous
Fabulous Things

Hei Camilla!

Meillä on tiedossa hieman lyhyempi reissu, joten matkustelu rajoittuu Monaco tai Cannes alueelle. Ihanalta kuulostaa teidän reissu. Tuo kuvakin näyttää mahtavalta! Kiitos kommentista :)

Fabulous
Fabulous Things

Hei Kristina,

Kiitos vinkistä! Ei olla oikein päätetty, että kumpaan haluttaisiin mennä mielummin Cannesiin vai Monacoon? Ehkä pitäisi käydä kummassakin, kun nuo välimatkat eivät ole niin suuret... Onko sinulla jotaia ravintolaa suositella Cannesissa?

Fabulous
Fabulous Things

Lisää vinkkejä otetaan edelleen vastaan :)!

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka!

Ravintolavinkkejä mulla ei valitettavasti ole, koska mun Cannes-vierailusta on jo 15 v aikaa - olin siellä 3 viikkoa kielikurssilla lukioaikoina. Ja ihastuin kaupunkiin ja sen tunnelmaan ikihyviksi! Pitkään olen haaveillut uudesta reissusta, saapa nähdä vaikka toteutuisi piankin :)!

Mutta meidän muilla reissuilla mm. ravintolan etsinnässä on Tripadvisor ollut lyömätön apu, testaa sitä! Sieltä voi etsiä ravintoloita suunnilleen mistä tahansa kaupungista, lueskella muiden matkailijoiden ja asiakkaiden "reittauksia" ja tuoreita arviota, ja valita sopivan. Silloin kun ollaan valittu ravintoloita sen perusteella, niin ainakaan tähän mennessä ei ole kyllä mennyt vikaan. Sama Tripadvisor on ollut iso apu myös hotellien ja nähtävyyksien valinnassa, ja löytyy myös esim. iPhonelle, eli suosittelen.

Kristina (Ei varmistettu)

Tuo edellinen Tripadvisor- kommentti oli siis mun jättämä, nimi katosi matkalla johonkin bittiavaruuteen :)

Fabulous
Fabulous Things

Hei Kristina,

Kiitti vinkistä, pitää katsoa tuolta vähän neuvoja. Tässähän on onneksi aikaa suunnitella matkaa :)

Camilla
C Paris

Molemmissa kaupungeissa päivävisiitin käyneenä suosittelisin ehdottomasti Monacoa, sillä ainakin itse sain tuommoisella päiväretkellä siitä enemmän irti. Meren ääreen jylhien kallioiden rinteille rakennettu täydellisen rentouttava puisto on hengellinen kokemus. Kaikkialla on niin siistiä ja kaunista... Rakennukset ovat sisältä ja ulkoa ylelliset, esimerkiksi jättimäisiä kristallikruunuja ja marmorilattia ostoskeskuksessa. Kaikki puistot ovat upeita. Mielettömät korkeuserot korostavat upeaa merimaisemaa (ja kävellessä tulee siten myös kuntoiltua, ihan kuin olisi Pariisissa Montmartrella). Ja tietysti voi ihmetellä luksusautoja (ja niiden prosentuaalista määrää kaikista autoista!!) sekä toinen toistaan upeampia jahteja. Samanlaista kaupunkia ei ole toista kuin Monaco... sen sijaan on makuasia miten paljon ranskalaiset kaupungit kuten Nizza, Cannes, St. Tropez differoituvat - omasta mielestäni ne ovat kuitenkin melko samantyyppisiä. Ajan kanssa mikään ei ollisi parempaa kuin ajella kaupungista toiseen rannikkoa pitkin...*huokaus

Fabulous
Fabulous Things

Hei Camilla,

Voi kuulostaa ihanalta! En malta odottaa, että päästään matkalle. Onneksi viikon päästä on ensin vuorossa Lontoo :)

Celina (Ei varmistettu) http://placefordreams.blogspot.fi

Eikä ihanaa, teillä niin paljon reissuja että meen jo sekaisin ;)) Me oltiin viime kesänä siellä Road Tripillä ja käytiin myös noilla suunnilla, pitää nähdä ennen teidän reissua niin voin kertoa lisää! Pari juttua kirjoitin blogiinkin ja toki noilta suunnilta vinkkejä kannattaa lukea Kotirouvana Lontoossa -blogista :)

Fabulous
Fabulous Things

Hei Celina,

Todellakin pitää nähdä ja kuulla teidän reissusta. Kiitti myös muista vinkeistä!

JEPSUKKA
JEPSUKKA

Hôtel Negresco! 

Saint Tropez:kin on kiva mesta!

Fabulous
Fabulous Things

Hei Jepsukka!

Kyseiseen hotelliin ei matkabudjetti valitettavasti riitä, mutta tunnelmaa pitää varmaan mennä fiilistelemään ravintolan puolelle ;). Onko sinulla kokemusta hotellin ravintoloista? 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.