Weekend Style

Fabulous Things

Viime viikonloppuna nautittiin tekemättömyydestä ja tehtiin matkasuunnitelmia. Vaikka talvilomaakaan ei ole vielä keretty viettämään, ajatukset ovat jo kesälomassa. Haaveissa olisi keväinen matka Ranskaan. Onko teillä hyviä matkavinkkejä Pariisiin?

Myös koira nautti rennosta tunnelmasta ja nautti olostaan sohvan selkänojan päällä. Matkasuunnitelmien tekeminen samoissa tunnelmissa jatkuu myös tänä viikonloppuna...

 

Kommentit

KristinaS (Ei varmistettu)

Me oltiin muutaman päivän lomareissulla Pariisissa viime elokuussa. Tässä pari suositusta reissun kohokohdista:

Viininmaistelu O Chateau-ravintolan viinikellarissa: http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187147-d497418-Reviews-O_C...

Discover Walksin opastetut kävelykierrokset ("ilmaisia", oppalle maksetaan lopuksi tippiä fiiliksen mukaan) mm. Montmartren ja Quartier Latinin/Sorbonnen alueilla: http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187147-d1744382-Reviews-Di...

Näitä molempia suosittelen lämpimästi! Omatkin review't kävin Triadvisoriin noista kirjoittamassa, ne löytyvät jostain elokuun loppupuolen kohdalta.

Jos meillä olisi ollut yksi päivä enemmän aikaa, niin olisimme halunneet tehdä päiväretken Versailles'iin, mutta tällä kertaa se jäi valitettavasti väliin. Paljon jäi mieleen myös sellaisia ravintoloita ja nähtävyyksiä joita Tripadvisorissa oli kovasti suositeltu, mutta jotka olivat tuolloin elokuussa lomien takia kiinni. Kevätkuukausina mahdollisuuksia on varmastikin enemmän.

Hotellina meillä oli Hotel Le Tourville, lähellä Ecole Militaire-metroasemaa. Hotelli oli siisti, huone oli kyllä tosi pieni, mutta sijainti oli meidän mielestä kätevä. Champ de Mars-puisto (jonka toisessa päässä on Eiffel-torni) oli aivan nurkan takana hotellilta, ja Ecole Militaire-metroasemalta pääsi kätevästi joka paikkaan. Myös lentokenttäbussin (Roissybus) pysäkille keskustaan pääsi metrolla sujuvasti. Hotellilla sai lisämaksusta aamiaisen, joka vaikutti aluksi vähän erikoiselta - minipieni aamiaishuone ja osa ruoista tarjoiltiin pöytään - mutta itse asiassa aamiaisella oli kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin. Aamiainen oli muistaakseni aika kallis, joten useimmiten syötiin vaan kahvi ja croisantti lähikuppilassa.

Fabulous
Fabulous Things

Hei KristinaS,

Kiitos kattavasta vastauksesta! Tuo viininmaistelu kuulostaa todella mielenkiitoiselta. Kivoja uusia vinkkejä.

Camilla--- (Ei varmistettu)

Erinomainen valinta! Voisin kirjoittaa Pariisista matkakohteena satoja sivuja. Vaikka itse lähtisi Pariisista, niin Pariisi ei lähde itsestä.

Paras vinkkini on, että hotelli kannattaa valita alueelta, joka on eloisa ja viihtyisä itsessään, sekä ehdottomasti näppärän metroaseman kyljessä. Mikrosijainti on todella tärkeä - kannattaa käyttää streetview'tä!

Lisäksi Seinen ympäristöä saarineen ei kannata väheksyä, sillä oloaan ei tunne pariisilaisemmaksi missään muualla kuin siellä. Keväällä alueella on myös paljon katusoittajia.

Tiettyjen konditorioiden kanssa kokee helpommin onnistumisen elämyksiä kuin ravintoloiden - ei kannata sivuuttaa niitä ihanuuksia, varsinkaan ruusu-jasmiini ja kinuski-suola macaroneja!

Matkatuliaisiksi kotiin on tuotava vähintään yksi Diptyque'n tuoksukynttilä.

Tarkempia vinkkejä voi pyytää sähköpostilla, sillä tähän ei kannattane sitä satojen sivujen matkaopasta kirjoittaa ;)

Fabulous
Fabulous Things

Hei Camilla!

Itse olen käynyt Pariisissa yli 10 vuotta sitten, joten perusturistikohteet on silloin käyty läpi. Mutta varmasti osassa niistä tulee käytyä vielä uudelleen. Matkasuunnitelmat on vielä ihan aluillaan, joten voi olla että tulen esittämään hieman tarkentavia kysymyksiä myöhemmin...

Kommentoi