Luolanaisen syömingit

Olen ollut kahdella matkalla tänä vuonna, ja molemmilla matkoilla syönyt kuin luolanainen. Totta!

luola_meksiko.jpg

Luolagourmet numero yksi oli Meksikon Playa del Carmenissa, jossa vietin ihanaa rantalomaa tammikuussa. Yukatanin niemimaa on luolia täynnä, jokainen kunnon turisti käy ainakin kerran uimassa luolajärvessä. Ravintola Alux sijaitsee Playa del Carmenin kaupungissa, vähän sivussa itse keskustasta. Absurdi kokemus askeltaa tavalliselta kadulta alas tippikiviluolaan, johon on sisustettu loungetyylinen ravintola ja baari. Ravintola on kaiken lisäksi iso, pikku romanttisia pöytiä löytyy sieltä täältä luolakammioista. Ruoka oli erinomaista, tyylikästä väliamerikkalaista fuusioruokaa.

luola_berlin.jpg

Berliinissä söimme sitten kivikautista ruokaa, paleoruokavalioon erikoistuneessa ravintollasa Sauvage. Tällä kertaa miljöö oli perushipsterkamaa, pieni sali jossa oli kiviseinät ja valaistuksena kynttilät. Hyvin trendikästä ja näin. Ruoka oli maukasta ja yllättävän tavallista. Oikeastaan ihan tavallista! Maito- ja viljatuotteet oli jätetty pois, jäljelle jäi herkullisia kasviksia ja lihaa. Söin ankkaa ja punakaalia, tosi perusruoka Saksassa. Salaatti oli ihana, villiyrttejä, juuri minun makuun.

 

Nyt odotan ravintolaa joka tarjoilee paleoruokaa oikeassa tippukiviluolassa. Jos sellainen löytyy maailmasta lähden sinne heti, luolanainen kuin olen.

Koti Ruoka ja juoma Matkat