Se on makuasia
Nimittäin se, mikä näistä ruoka-annoksista oli paras ja maistui herkullisimmalta.
Vegehodari: varhaisperunaa, tuore parsaa ja tryffeliä (Kaartin Hodari & Hummeri)
Rapukakkua ja fenkolia (Gastrobar Emo)
Omelet, sieniä ja lakritsaa (Sami Tallbergin pop-up)
Pitkään kypsytettyä ahvenanmaalaista lammasta, kermaista kastiketta, Smakbyn lammasmakkaraa (Smakbyn Åland)
Punajuurimakaronilaatikko (Juuri)
‘Space cream’ 2014 (Demo)
Suklaa, banaani, parapähkinä (Bertha)
Ahvenanmaan pannukakusta, luumuja ja kermavaahtoa (Smakbyn Åland)
* * *
Näitä samaisia kuvia on esiintynyt muodossa jos toisessa vähän joka puolella viime aikoina. Omat räpsyni tulevat jälkijunassa, sillä unohdin julkaista tämän kirjoituksen, vaikka kuvittelin koko ajan tehneeni sen. No mutta, kömmähdyksiä sattuu.
Edellä olevat kuvat ovat siis todiste siitä, että pistäydyin sitten minäkin tänä vuonna Taste of Helsinki -festivaaleilla. Ensimmäistä kertaa muuten koko tapahtuman kolmivuotisen historian aikana. Jos asuisin vielä Helsingissä, olisin ihan varmasti tutustunut näihin festivaaleihin jo aiemmin. Tänäkin vuonna mahdollisuus päästä testaamaan tapahtuma oli livetä hyppysistä, sillä päätin lähteä sinne melkein viime metreillä. Mutta kuitenkin sen verran ajoissa, että ehdin hankkimaan ennakkoliput, joihin kuului lisäksi paikan päällä lunastettavia maksumarkkoja pienen pussillisen verran.
Sitten ei muuta kuin autoon ja tunnin huristelu itse paikan päälle.
Säiden puolesta olin onnistunut valitsemaan ehkä parhaimman päivän lähteä festivaaleille. Sunnuntaina aurinko nimittäin helli sopivan lämpimästi, eikä tuulikaan pyörittänyt ikävästi hiuksia tai takin liepeitä. Ihmisiä oli mukavasti liikkeellä tapahtuman viimeisenäkin päivänä, eikä jonottamaan joutunut juuri missään vaiheessa.
Festivaaleilla oli ollut jokaisena päivänä ohjelmaa. Itse onnistuin näkemään kokkaussession Jyrki Sukulan vetämänä. Mukana juontamassa ja haastattelemassa oli Marco Bjurström.
Palataanpa sitten vielä niihin maistelemiini herkkuruokiin. Mitkä olivat omat suosikkini?
Vuoden 2014 Taste Of Helsinki -tapahtuman annosten Top 3 (satunnaisessa järjestyksessä):
- Emon rapukakku.
- Juuren punajuurimakaroonilaatikko
- Berthan suklaa, banaania ja parapähkinää -jälkkäri
Mieleen jäivät myös Kaartin Hummeri & Hodarin maukas vegehodari sekä Smakbyn Åland’in lammasannos.
Mainittakoot vielä, että juomatarjoiluista ei tullut maisteltua kuin San Pellergino’n kivennäisvettä, joka on tietysti parasta mahdollista ja oma suosikkini kaikista kivennäisvesistä.
Viinit ja oluet jäivät kokeilematta – koska auto…
Kahviakaan ei tehnyt mieli – koska liian lämmin…
Mielelläni olisin kuitenkin siemaillut Pauligin uutta Presidentti Special Blend 2014 -kahvia ja lasillisen, pari jotain hyvää valkoviiniä.
Mutta kaiken kaikkiaan oikein hyvä ja mukava fiilis jäi ensimmäisestä Taste of Helsinki -visiitistä. Palaan varmasti ensi vuonna uudestaan, jos vain mahdollista.
:)
Pääruoka: Juuren punajuurimakaroonilaatikko