Kuukausi ilman lihaa – neljäs viikko
Lihaton lokakuu on edennyt viimeisille metreille. Tosi nopeasti on tämäkin kuukausi mennyt. Edellisviikkojen tapaan tein jälleen listaa viikon aikana syömistäni ruuista. En ole edelleenkään eritellyt sen tarkemmin, minä päivänä söin mitäkin.
Aamiainen:
- kuppi teetä (Forsman Tea, Sitruuna Kamomilla Luomu Vihreä -lehtitee) – joka aamu ennen ruokailua
- turkkilaista jugurttia ja tilkka lähihunajaa, lisänä vaihdellen banaania, omenaa, kiwiä ja punaisia viinimarjoja (omasta pensaasta pakastettu)
- puurosekoitus spelt-täysjyvämanna + kauraleseet, keitetty luomumaito-vesiseokseen, päälle kotimaista pakastemarjasekoitusta
- hirssipuuroa luomumaito-vesiseokseen keitettynä, päälle kiwiä, omenaa ja punaisia viinimarjoja (omasta pensaasta pakastettu)
Välipala:
- kotimaisia omenoita (yksi tai pari kappaletta riippuen koosta)
Lounas ja päivällinen:
- itse tehty lounassalaatti, jossa friseesalaattia, kurkkua, tomaattia, mustia oliiveja, kiwiä, raejuustoa ja pari kourallista Go Green salaattisekoitusta (sisältää auringonkukan- ja pellavansiemeniä sekä cashew-pähkinöitä)
- paistettua kesäkurpitsaa, herkkusieniä sekä punaista ja keltaista paprikaa, bulguria ja raejuustoa, lisänä friseesalaattia ja kurkkua
- itse tehty lounassalaatti, jossa rippeet edellä mainitusta vihannes-herkkusieni-bulgurisekoituksesta, frisee salaattia, kurkkua, raejuustoa, vuohenjuustoa ja kourallinen Go Green salaattisekoitusta (sisältää auringonkukan- ja pellavansiemeniä sekä cashew-pähkinöitä)
- punajuuri-porkkana-vuohenjuusto-ohra-pinjansiemenlaatikko, lisänä frisee salaattia ja kurkkua
- kalakeitto
- kvinoaa, raejuustoa, paistettua keltaista ja vihreää paprikaa, herkkusieniä sekä kananmunaa, lisänä jääsalaattia ja kurkkua
- kasvis-lihamakaroonilaatikko (kalkkunan jauhelihasta) ja punajuurisalaattia, lisänä jääsalaattia ja kurkkua
- paistettuja pakastevihanneksia ja rippeet kasvis-lihamakaroonilaatikosta, raejuustoa, peruna- ja punajuurisalaattia,lisänä jääsalaattia ja kurkkua
- paistettuja kalkkunan fileitä ja sipulia, tuorejuustokastike, lisänä jääsalaattia, tomaattia ja kurkkua
Iltapala:
- pari kourallista pähkinöitä (maapähkinä, saksanpähkinä)
- pari kourallista Go Green salaattisekoitusta
- kotimaisia omenoita
- turkkilaista jugurttia, lähihunajaa ja banaania
Juomat:
- runsaasti vettä (1,5 litraa päivässä)
- luomumaito tai kauramaito (4 dl päivässä)
- kahvi maidolla (2 isohkoa kuppia päivässä)
Herkut:
- Ingman Creamy -jäätelö, Pohjolan marjat
Muuta:
- D-vitamiinilisä (25 µg päivässä)
- ruokalusikallinen pellavasiemenöljyä nautittuna vesi- tai luomumaitotilkan kanssa (joka ilta)
Lihan kulutus: viikon aikana söin kolmesti kalkkunaa, ja kalaa tuli nautittua kerran. Aika paljon verrattuna edellisiin viikkoihin. Täytyy tsempata kuukauden ja samalla haasteen viimeisellä viikolla. Yhteenvetoa ruuista jälleen viikon päästä.
:)