Fetajuusto-kikhernepihvit
Innostuin kokeilemaan viime viikolla sattumalta löytämääni reseptiä. Nämä feta-kikhernepihvit veivät ainakin minun kieleni mennessään. Resepti on alunperin täältä, mutta olen muokannut sitä tuplaamalla annoksen, koska ostamissani kikhernepurkeissa oli enemmän herneitä. Olen myös jättänyt suolan sekä chilitahnan kokonaan pois ja lisännyt kananmunien määrää. Lisäksi käytin vain sitruunan mehun, raastetun kuoren jätin lisäämättä.
Fetajuusto-kikhernepihvit (16-20 kpl)
- 2 prk (à 400 / 240 g) esikeitettyjä kikherneitä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 sitruunan mehu
- 3 kananmuna
- 200 g fetajuustoa
Paistamiseen:
- öljyä
Tee näin:
- Huuhtele ja valuta kikherneet.
- Laita kaikki ainekset paitsi fetajuusto monitoimikoneeseen.
- Aja seos tasaiseksi massaksi. Murusta joukkoon feta ja pyöräytä lusikalla sekaisin.
- Muotoile massasta pihvejä.
- Paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Seuraavalla kerralla ajattelin testata näitä pihvejä lisäämällä joukkoon pilkottua sipulia.
:)