Kookos-raparperimuffinssia ja kahvia, olkaa hyvät!

Kerroin edellisessä ruokapostauksessa, että olin hankkinut jääkaappiin jälleen nipun raparperia ja ajattelin tehdä siitä jotain muuta kuin sitä piirakkaa. No, eipä meikäläisen mielikuvitus juuri tuottanut sen erilaisempaa tulosta. Päädyin leipomaan nimittäin kookos-raparperimuffinsseja. Niin, olisihan sitä voinut kokeilla raparperia vaihteeksi johonkin suolaisempaan vaihtoehtoon. Mutta ei niin ei. 🙂

Ohje on peräisin Pirkan sivuilta, mutta tapani mukaan muutin reseptiä. Alla siis oma versioni ohjeesta.

Kookos-raparperimuffinssit (12 kpl)

Taikina:

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl bulgarian jogurttia

Päälle:

  • 4 dl raparperin paloja

Tee näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Sekoita keskenään manteli- ja spelttijauhot, kookoshiutaleet sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan.
  3. Notkista bugarian jogurtti lusikalla ja kaada joukkoon varovasti sekoittaen.
  4. Jaa puolet taikinasta 12 isoon muffinsivuokaan (itse käytin paperisia vuokia). Lisää vuokiin raparperipalat ja loput taikinasta.
  5. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

img_2291_paint.jpg

Pirkan ohjeessa annetaan vinkkinä vielä koristella muffinssit kermavaahdolla ja kookoshiutaleilla. Itse tyydyin jättämään ne pelkistetyiksi. Maku oli hyvä, mutta paremmaksi se muuttui, kun muffinssit saivat olla jääkaapissa. Hyviä kyytipoikia ne ovat olleet jälkkärikahvien kanssa.

:)

 

koti ruoka-ja-juoma