Kuukausi ilman lihaa – ensimmäinen viikko
Lihaton Lokakuu on pyörähtänyt käyntiin, ja ajattelin koota yhteenvetoa, mitä söin ensimmäisen viikon aikana. Kuten aiemmasta postauksesta kävi ilmi, aloitin haasteen jo syyskuun viimesinä päivinä. Muisti paholainen tekee tepposia, koska en älynnyt päivittäin kirjoittaa ylös, mitä olin milloinkin syönyt. Täten listassa näkyy vain ateriat ja niillä nautitut ruokalajit.
Aamiainen:
- kuppi teetä (Forsman Tea, Pu-Erh Oolong kiinalainen terveystee) – joka aamu ennen ruokaa
- turkkilaista tai Bulgarian jugurttia lisänä kotimaisia pakastemarjoja ja tilkka lähihunajaa
- spelt-täysjyvämannapuuroa luomumaito-vesiseokseen keitettynä, päälle kotimaisia pakastemarjoja
- hirssipuuroa luomumaito-vesiseokseen keitettynä, päälle kotimaisia pakastemarjoja
Välipala:
- kotimaisia omenoita (yksi tai pari kappaletta riippuen koosta)
Lounas ja päivällinen:
- punajuuri-ohra-vuohenjuustovuoka, lisänä frisee- ja jääsalaattia sekä kurkkua
- ohra-kaalilaatikko (ilman kalkkunan jauhelihaa) ja raejuustoa, lisänä frisee- ja jääsalaattia sekä kurkkua
- ohra-kaalilaatikko (kalkkunan jauhelihalla), lisänä frisee- ja jääsalaattia sekä kurkkua
- couscousia, paistettuja vihanneksia ja raejuustoa, lisänä frisee- ja jääsalaattia sekä kurkkua
- bulguria, paistettuja vihanneksia ja keitetty kananmuna, lisänä frisee- ja jääsalaattia sekä kurkkua
- kalakeitto
- juuressosekeitto
- kasviskeitto
- munakas kasvistäytteellä, lisänä jääsalaattia, tomaattia ja kurkkua
- itse tehty lounassalaatti, jossa jääsalaattia, kurkkua, tomaattia, kiwiä, raejuustoa ja pari kourallista Go Green salaattisekoitusta (sisältää auringonkukan- ja pellavansiemeniä sekä cashew-pähkinöitä)
Iltapala:
- pari kourallista pähkinöitä (maapähkinä, saksanpähkinä)
- pari kourallista Go Green salaattisekoitusta
- kourallinen viinirypäleitä (omalta pihalta)
- kotimaisia omenoita
Juomat:
- runsaasti vettä (1,5 litraa päivässä)
- luomumaito tai kauramaito (4 dl päivässä)
- kahvi maidolla (2 isohkoa kuppia päivässä)
Herkut:
- lähileipomon viineri ja possumunkki
- Fazer Vadelma-Karpalo -suklaa
Muuta:
- D-vitamiinilisä (25 µg päivässä)
- ruokalusikallinen pellavasiemenöljyä nautittuna vesi- tai luomumaitotilkan kanssa (joka ilta)
Lounaaksi syötiin muutamaan otteeseen edellisillan päivällisruokaa. Olin viikolla normaalisti töissä ja syön siellä yleensä kotoa tuodut eväät. En siis päässyt tutkimaan, mitä työpaikkaruokaloissa olisi ollut tarjolla (meillä on pari, kolme paikkaa mistä valita, yliopistokampuksella kun ollaan) ja näkyikö Lihaton lokakuu -haaste kasvisruokamenekin kasvuna. Itse ainakin sain vähennettyä lihan määrän yhteen ateriaan viikossa (lounaaksi edellispäivän kaali-ohralaatikkoa kalkkunan jauhelihalla). Kalaa söin kahdesti (kalakeittoa päivälliseksi ja seuraavan päivän lounaaksi).
Teen uutta yhteenvetoa taas viikon päästä.
:)