Munakoiso-fetaviipaleet

Odotan tällä hetkellä kunnon kevään alkamista. Mutta samalla olen alkanut haaveilla myös kesästä. Sellaisesta sopivan lämpimästä kesästä, ei liian kuumasta. Jossa aurinko paistaa ihanasti, ja virkistävä sade kastelee aina silloin tällöin. Muuttaen ilman raikkaaksi.

Tein yhtenä päivänä munakoiso-fetaviipaleita. Tuumailin, että ne olisivat oivaa kesäruokaa. Että ne maistuisivat varmasti kesälläkin. Resepti on peräisin täältä. Tapojeni mukaan pistin omat näppini siihen mukaan ja muuttelin sitä hieman. Uunin lämpötilaa pidin alhaisempana eli 200 asteessa. Samoin lyhensin paistoaikoja, koska pelkäsin, että munakoisoviipaleet saattaisivat kärähtää helposti. En käyttänyt minttua enkä murentanut fetaa, vaan jätin ne ronskinkokoisiksi paloiksi. Ehkä se murustelu olisi parempi vaihtoehto. Ainakin esteettisestä näkökulmasta.

IMG_3798_paint.jpg

Munakoiso-fetaviipaleet (4 annosta)

  • 2 munakoisoa (yhteensä suunnilleen 700 g)
  • noin 0,5 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 5-6 tomaattia (yhteensä rapiat 500 g)
  • noin 150 g fetajuustoa
  • (kuivattua minttua)
  • tuoretta basilikaa

yhdistetty_0.jpg

Tee näin:

  1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa kantapaloista pieni pala pois, jotta ne pysyvät pellillä suorassa.
  2. Asettele munakoisoviipaleet pellille ja voitele niiden pinta öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kypsennä 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
  4. Viipaloi tomaatit. Kuutioi tai hienonna feta mielesi mukaan.
  5. Lisää tomaatit ja juusto munakoisojen päälle. Jatka paistamista 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.
  6. Mausta halutessasi mintulla ja koristele basilikalla.
  7. Tarjoile heti.

Nämä viipaleet sopivat hyvin vaikkapa alkuruoaksi, mutta myös lisäkkeeksi tai kevyeksi lounaaksi.

:)

 

koti ruoka-ja-juoma