Punajuuri-ohra-vuohenjuustovuoka
Lihattoman lokakuun aikana olen etsinyt uusia kasvisruokareseptejä, jotka tuntuvat helpoilta ja kuulostavat herkullisilta. Siitä huolimatta päädyn aika usein kuitenkin tekemään seuraavaa ruokaa, jota olen laittanut monesti tämän syksyn aikana – myös ennen lokakuun alkua. Kyseessä on punajuuri-ohravuoka vuohenjuustolla höystettynä. Reseptin alkuperä on täältä.
Punajuuri-ohra-vuohenjuustovuoka (6 annosta)
- n. 800 g punajuuria
- 1,5 dl kokonaisia, esikypsytettyjä ohrasuurimoita
- 1 iso sipuli
- 0,5 rkl voita
- 150 g vuohenjuustoa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- 2 tl timjamia
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl kermaa
Tee näin:
- Pese punajuuret ja keitä melkein kypsiksi (30-40 min, koosta riipuen).
- Laita punajuuret tämän jälkeen kylmään veteen, jotta ne jäähtyvät hieman. Kuori ja raasta melko hienoksi raasteeksi.
- Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne.
- Hienonna sipuli ja kuullota voissa.
- Paloittele vuohenjuusto pieniksi paloiksi.
- Sekoita keskenään punajuuriraaste, ohrasuurimot, sipuli ja vuohenjuusto. Mausta suolalla, siirapilla, timjamilla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Voitele iso uunivuoka. Kaada seos siihen ja lisää päälle kerma.
- Paista vuokaa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Olen tehnyt muutamaan otteeseen variaation tästä vuoasta korvaamalla osan punajuuresta porkkanaraasteella ja lisäämällä seokseen pinjansiemeniä. Resepti toimii hyvin tälläkin tavalla.
🙂
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.