Punajuuri-ohra-vuohenjuustovuoka

Lihattoman lokakuun aikana olen etsinyt uusia kasvisruokareseptejä, jotka tuntuvat helpoilta ja kuulostavat herkullisilta. Siitä huolimatta päädyn aika usein kuitenkin tekemään seuraavaa ruokaa, jota olen laittanut monesti tämän syksyn aikana – myös ennen lokakuun alkua. Kyseessä on punajuuri-ohravuoka vuohenjuustolla höystettynä. Reseptin alkuperä on täältä.

Punajuuri-ohra-vuohenjuustovuoka (6 annosta)

  • n. 800 g punajuuria
  • 1,5 dl kokonaisia, esikypsytettyjä ohrasuurimoita
  • 1 iso sipuli
  • 0,5 rkl voita
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl timjamia
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl kermaa

Tee näin:

  1. Pese punajuuret ja keitä melkein kypsiksi (30-40 min, koosta riipuen).
  2. Laita punajuuret tämän jälkeen kylmään veteen, jotta ne jäähtyvät hieman. Kuori ja raasta melko hienoksi raasteeksi.
  3. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne.
  4. Hienonna sipuli ja kuullota voissa.
  5. Paloittele vuohenjuusto pieniksi paloiksi.
  6. Sekoita keskenään punajuuriraaste, ohrasuurimot, sipuli ja vuohenjuusto. Mausta suolalla, siirapilla, timjamilla ja rouhitulla mustapippurilla.
  7. Voitele iso uunivuoka. Kaada seos siihen ja lisää päälle kerma.
  8. Paista vuokaa 175 asteessa noin 45 minuuttia.

img_2631_paint.jpg

Olen tehnyt muutamaan otteeseen variaation tästä vuoasta korvaamalla osan punajuuresta porkkanaraasteella ja lisäämällä seokseen pinjansiemeniä. Resepti toimii hyvin tälläkin tavalla.

🙂

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.