Vesimeloni-inkiväärijuoma
Viime viikolla, kun ulkona oli kuumat ja paahtavat kelit, pyöräytin virvokkeeksi vesimelonista tehtyä juomaa, joka oli maustettu tuoreella inkiväärillä ja limen mehulla.
Alkuperäinen ohje juomaan löytyy täältä, mutta olen muokannut sitä hieman mieleisekseni.
Pirteä vesimeloni-inkiväärijuoma (8 annosta)
- noin kilo vesimelonia
- 2 limeä
- 0,5 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 litra virvoitusjuomaa (esim. sitruunanmakuinen) tai sitruskivennäisvettä
- jääpaloja
Tee näin:
- Halkaise vesimeloni lohkoihin ja poista niistä tarvittaessa siemenet. Kuutioi ja soseuta koko meloni.
- Maun mukaan purista mehu joko yhdestä tai kummastakin limestä. Lisää mehu soseutetun vesimelonin joukkoon. Jos käytät vain yhden limen mehun, viipaloi toinen lime koristeeksi. Itse ainakin totesin yhden limen olevan liian vähän, joten puristin ne molemmat .
- Raasta pieni pala tuoretta inkivääriä ja lisää se soseen joukkoon.
- Anna juoman tekeytyä ja maustua tässä vaiheessa jääkaapissa vähintään pari tuntia. Sekoittele aina silloin tällöin.
- Lisää virvoitusjuoma tai kivennäisvesi mehun joukkoon juuri ennen tarjoilua. Kaada pienissä erissä, sekoita ja maista, kunnes juoman maku tuntuu mieleiseltä.
- Lisää lopuksi joukkoon jääpaloja ja mahdolliset valmistuksesta jääneet limen viipaleet.
- Tarjoile ja nauti!
Itse käytin mehussa sitruunanmakuista limpparia, ja liikaa käytettynä se olisi tehnyt mehusta liian imelän. Niinpä ajattelin, että tilalle voisi yhtä hyvin käyttää sitruksenmakuista kivennäisvettä. Tai miksei myös tavallista kivennäisvettä ja sitruunan mehua.
Laitan nämä variaatiot kokeiluun, kunhan lämpimämmät kelit ovat taas täällä. Niin no, sopiihan tämä myös vallan mainiosti sadepäivien juomaksi. Ei se nyt niin tarkkaa ole.
:)