Foodie things in Thailand
Kun Japanin reissu peruuntui luonnonmullistusten takia, varasimme Katen ja poikaystävä-Matin kanssa äkkilähdön Thaimaahan Phuketiin. Näimme ja maistelimme paljon herkullisia ja eksoottisia ruokia matkalla. Minä tosin toisia vähemmän, koska kotoa tuliaisena tuotu oksennustauti rajoitti ruokahaluani.. Erityisesti paikallisilla viikonloppumarkkinoilla törmäsimme erikoisiin ruokiin.
Kierroksemme markkinoilla aloitimme kakulla. Kakkusortteja riitti ja kakkupalalle hintaa tuli noin 1€ eli 40baht.
Kierros jatkui chilillä ja suolalla maustetuilla viinirypäleillä. Rypäleissä oli ehkä hieman liikaa chiliä, mutta muuten ne olivat kyllä ihan maukkaita. Viinirypäleet jäivät mieleen myös hyvänä tarjoiluideana esimerkiksi illanistujaisiin.
Ehdodoton ruokakohokohta oli omenaporalla spiraaliksi sorvattu peruna, joka oli sitten uppopaistettu ja maustettu suolalla. Se oli siis sipsi!
Markkinakojut eivät oleet pressuilla päälystettyjä puukehikkoja kummempia, mutta silti paikalle oli luotu täysin toimiva leipomo. Leipomosta valmistui pikkusuolaisten ja leipien lisäksi leivoksia ja kakkuja.
Emme maistaneet crap-pitsaa. Pitsa kirvoitti kuitenkin hyvät naurut.
Ehkä en vaan ole tarpeeksi avarakatseinen, mutta jotenkin 30º helteessä lojuvat sushit eivät suuremmin innostaneet. Ehkä sekin johtui siitä vatsataudista..
Noin kymmenellä sentillä irtosi suklaavohveli. Nam!
Pannukakkua sisäbanaanilla (ilmaisu tulee Oulun Pannukakkutalolta). Pannukakku oli muuten herkullinen!
Tässä thai-herkkuja lempiravintolassamme Skålissa. Kate ja Matti rakastuivat erityisesti tuohon kookosmaitopohjaiseen keittoon.
Kun ei tehnyt ruokaa mieli, piti syödä sitä mikä tuntui houkuttelivammalta. Yhtenä päivänä se oli mozzarella-tomaattisalaatti. Tomaattia oli paljon, mutta mozzarellaa (jonka ehdin yödä ennen kuvan ottoa) oli 4 pientä palasta.
Hotellilla nautittu kanahampurilainen näytti paremmalta kuin maistui. Ehkä Thaimaa vaan ei ole burgereiden luvattu maa.
When our trip to Japan was cancelled because of all the natural disasters me, Kate and boyfriend Matti booked a trip to Thailand, Phuket. We saw and tasted a lot of delicious and exotic foods. I a little bit less though because of the stomach flu I brought from home. Especially at the local weekend market we ran into some special foods.
We began our tour at the market by eating cake. There were a lot of tastes to choose from and a piece of cake cost only about 1€ (40 baht).
Our tour continued with some chili grapes. The grapes had a little too much chili but other than that they tasted good. The chili grapes are also a good idea to serve at a party etc.
The food highlight of the whole trip was the deep fried potato spiral. It was like a huge chip.
The market booths were nothing more than tarpaulins on wooden frames, but they had managed to create a fully functioning bakery. They baked salty goodies as well as cakes and cup cakes.
We didn’t taste the crap pizza..
Maybe I am not just open-minded enough or maybe it was the stomach flu, but sushi laying in 30º isn’t very appealing to me.
For about 10 cents we bought a chocolate waffle. Yam!
Banana pancakes we delicious. The crust was soooo thin.
In the pictures you see some Thai-foods from our favourite restaurant Skål. Matti and Kate fell in love with the coconut milk soup.
Since I didn’t feel like eating, I ate what I most graved for. One day it was tomato-mozzarella salad. The salad included only four small pieces of mozzarella which I ate before the picture.
The chicken burger that we ate at the hotel seemed a lot better than it tasted.