Rakkausruokaa <3
Päätin tehdä ystävänpäivän kunniaksi rakkausruokaa. Rakkausruuan täytyy tietysti olla punaista ja rakkaudella tehtyä. Tämän ystävänpäivän ruokalistalla on tulista tomaattikeittoa.
Ohjeen tomaattikeitosta riittää 4 syöjälle.
Ainekset:
4 isoa tomaattia
1 paprika
1½ tuoretta chiliä
2 pientä sipulia/1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 purkki tomaattimurkaa
100g tuorejuustoa
mausteita oman maun mukaan,
itse laitoin suolaa, pippuria, timjamia ja hieman hunajaa
■ Pilko paprikat ja chilit isohkoiksi lohkoiksi. Tomaatteja ei tarvitse vielä pilkkoa. Poista vain tomaattien kanta tee pohjaan ristiviilto kalttaamista varten.
■ Keitä vettä esim. vedenkeittimessä ja kaada kuuma vesi kattilaan tomaattien päälle. Anna tomaattien olla vedessä noin minuutti ja ota ne sitten leikkuulaudalle. Nyt tomaattien kuori irtoaa kevyesti vetämällä. Kun tomaatit on kuorittu ne voi pilkkoa lohkoiksi.
■ Paprikoiden ihanan makean maun saa esiin paahtamalla niitä ennen keittoon lisäämistä. Itse paahdoin paprikat ja chilit pöytägrillissä, mutta yhtä hyvin sen voi tehdä uunissa grillivastuksella. Anna paprikoiden paahtua kunnolla niin, että ne ovat pehmenneet ja saaneet mustaa väriä.
■ Pilko sipuli ja valkosipuli lohkoiksi. Kuumenna kattilassa voita ja öljyä ja lisää sipulit kattilaan. Annan paistua hetki ja lisää paprikat ja tomaatit sekaan. Anna nyt seoksen kiehahtaa ja lisää tomaattimurska. Anna seoksen kiehua keskilämmöllä muutama minuutti ennen maustamista. Lisää mausteet ja anna seoksen keittyä ainakin 15 minuuttia.
■ Keiton voi soseuttaa joko sauvasekoittimella tai blenderillä. Itse käytin blenderiä, koska sauvasekoittimella onnistun yleensä roiskimaan keiton pitkin keittiötä. Kun käytät blenderiä, huomioi, että yleensä normaalit kotiblenderit kestävät vain alle 60 asteisia liemiä. Anna keiton siis jäähtyä ennen soseutusta. Muuten lämmön aiheuttama paine saa koko seoksen räjähtämään blenderistä (näinkin on käynyt minulle..)
■ Kun keitto on soseutettu, tarkista maut ja voit lisätä sekaan sulatejuuston. Sulatejuusto tuo keittoon ihanaa samettisuutta. Anna keiton kiehahtaa ja se on valmista tarjoiltavaksi.
■ Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa. Keiton päälle voi lisätä smetana nokareen. Itse koristelin keiton balsamico-siirappisydämellä.
Ei muuta kuin hyvää ystävänpäivää ja ruokahalua!
Love food <3
To celebrate Valentine’s Day I decided to cook love food. Love food is, of course, red and made with love. On the menu for Valentine’s Day for today we have spicy tomato soup.
The recipe cooks for four people
Ingredients
4 large tomatoes
1 pepper
1½ fresh chillies
2 small onions/one large onion
2 cloves of garlic
1 can of crushed tomatoes
100g cream cheese
spices (salt, pepper, thyme and a little bit of honey)
■Chop the peppers and chillies to medium size pieces. Don’t cut the tomatoes yet. Juts remove the stem. Make a cross cut on the bottom of the tomatoes for scalding.
■Boil some water e.g. in a water boiler and pour the hot water on the tomatoes. Let them sit in the hot water for about a minute. Then take them out and now you can easily peel them. After that you can cut them into slices.
■You get the wonderful sweet flavour of the peppers and chillies out by roasting them before adding them to the soup. I roasted the peppers in a table grill but you can also use the grill function in your oven.
■Chop up the onions and the garlic. Heat some butter and oil in a pan and add the onions. Let the fry for a little bit and add the peppers, chillies and tomatoes. Let the mixture simmer for a little bit before adding the crushed tomatoes. Add spices and let it simmer with medium heat for about 15 min.
■ You can puree the soup with a blender or using a hand blender. I used a blender. When you use a blender, remember that the home blenders can usually take only liquids under 60 degrees. Higher temperatures make the lid of the blender come off.
■Once you have pureed the soup, check the flavours and add the cream cheese. The cheese will bring a nice velvety taste to the soup. Let it boil and serve.
Happy Valentine’s Day and bon appetite!