Jouluiset piparipallot (M, G)
Vielä kerkeää pyöritellä näitä terveellisiä raakapiparipalloja aatoksi!
Tämä ihana resepti on muutaman joulun takaa ja toimii hyvänä korvikkeena piparitaikinalle, kun sokeriset ja vehnäiset herkut alkaa tulla korvista ulos. Itse aloitin jouluherkkujen maistelun onneksi vasta eilen, mutta täytyy myöntää, että niihin kuului konvehteja ja peruspipareita eikä mitään näin hyvää tekevää, hups! Pallerot ovat maidottomia, puhdaskauralla myös gluteenittomia eivätkä sisällä lisättyä sokeria.
Jos teillä on muuten sama juttu kuin mulla, että usein taikina maistuu paremmalta kuin paistetut piparit tai keksit, niin kannattaa nappaa tämä resepti talteen.
10 palloa:
15 taatelia
1,5dl cashewpähkinöitä
1dl kaurahiutaleita
3mm piparkakkumaustetta
0,5dl nestettä (kauramaito sopii hyvin)
ruususuolaa
kookoshiutaleita
-Mikäli et käytä tuoreita taateleita, liota kuivattuja taateleita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia.
-Sekoita kaikki ainekset, pois lukien kookoshiutaleet, massaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
-Muotoile taikina palloiksi ja pyörittele kookoshiutaleissa. Pallojen voi antaa jähmettyä hetken jääkaapissa, mutta huoneenlämpöisinä maut tulevat paremmin esiin.
Vinkki: Tähän mennessä parhaan makuinen piparkakkumausteseos on Santa Marian, näissä on meinaan makueroja!
Meillä vietetään nyt ensimmäistä Joulua perheenä ja on ihanaa juhlia lempparijuhlaani kun Levi on menossa mukana <3 Ihanaa ja herkullista Joulua, muistakaa levätä ja nauttia!