Terveellinen suklaakakku Vappubrunssille
Tiistaina on taas aika brunssitella Vapun kunniaksi! Nyt on muistaakseni kolmas vuosi putkeen, kun kaverini Johanna järkkää meidän kaveriporukalle ylläribrunssin. Nyt saadaan taas odotella vihjeiden tippumista ja yritetään keksiä minne päädytään syömään tänä vuonna : )
Huominen aatto menee duunissa, siitä pitää huolen 9h työpäivä. Saa nähdä, jaksanko sen jälkeen lähteä mihinkään muualle Vapun viettoon, kuin kotisohvalle. Meidän plan B, tai ehkä jopa plan A, on leffailta kotosalla. Haaveilen siitä, että olisin saanut meille aikaiseksi jotain näin hyvää kuin tämän postauksen kakku, mutta huomisen illan syötävät taitavat kaikki tulla valmiina kaupasta, hah!
Mutta hei, jos sulla on vielä Vappuillan tai -brunssin jälkkäri hakusessa ja haluat ehkä jotain terveellisempää, mutta taatusti herkullista, suosittelen pyöräyttämään tämän ihanan mehukkaan kakun. Resepti on alun perin Vaneljan arkistoista ja kuvat omista reseptiarkistoistani, enjoy!
Suklaakakku:
4 kananmunaa
1,5dl aitoa kaakaojauhetta (eli makeuttamatonta, mieluiten tietysti raakakaakaota)
15 tuoretta taatelia
kookosöljyä voiteluun
Lämmitä uuni valmiiksi 200 asteeseen. Poista taateleista kivet. Pyöräytä taikina tehokkaalla blenderillä tasaiseksi. Voitele vuoka hyvin pohjasta ja reunoilta kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä kokonaan ennen poistamista vuoasta. Paistoin kakun suorakaiteen muotoisessa 8dl:n vetoisessa kertisvuoassa, joka toimikin hyvin. Mikäli käytät pyöreää vuokaa, on se Vaneljan ohjeen mukaan hyvä olla noin 17cm halkaisijaltaan.
Suklainen kuorrute:
1tlk (400ml) kookosmaitoa (käytin Santa Marian)
2rkl aitoa kaakaojauhetta
1,5rkl agavesiirappia
0,5rkl juoksevaa hunajaa
0,5tl vaniljauutetta
Laita kookosmaitotölkki hyvissä ajoin jääkaappiin kylmenemään, jotta maito jähmettyy. Kaavi tölkistä jähmettynyt kookosmaito, pohjalle jäänyttä nestettä ei käytetä vaahtoon (sitä saa toki tulla jonkun verran mukana). Vaahdota kookosmaito astiassa sähkövatkaimella kaakaojauheen ja siirapin, hunajan ja vaniljauutteen kanssa. Voit käyttää makeutukseen myös esimerkiksi pelkkää hunajaa. Jos vaahto tuntuu liian notkealta sen lämmetessä vatkauksen aikana, laita se 10 minuutiksi jääkaappiin ennen kakun kuorruttamista.
Poista jäähtynyt kakku vuoasta, aseta tarjoiluastialle ja kuorruta suklaisella kookosvaahdolla. Lisää vielä haluamiasi herkkuja päälle.
Tämä kakku kookosvaahtoineen on älyttömän hyvä vaihtoehto perinteiselle suklaakakulle ja kermavaahdolle, maku ja mehukas rakenne ovat ihan täydellisiä. Etenkin jos kaipaat gluteenitonta tai maidotonta reseptiä tai haluat vältellä lisättyjä sokereita, kantsii ehdottomasti kokeilla. Tässä kakussa yhdistyy nämä kaikki, mitä ei maistamisen jälkeen ikinä uskoisi. Lisäksi resepti on simppeli, jota itse arvostan aina suuresti 😀
Kivaa Vappua kaikille!