Myrkyttömämpi manikyyri

Nyt on kulunut jo noin seitsemän vuotta, kun olen keskittynyt luonnonkosmetiikkaan etenkin ihonhoitotuotteita ostaessani. Jostain syystä en ole huomioinut asiaa kynsilakoissa ainakaan niin paljoa, että olisin hankkinut ns. free– lakkoja. Heti raskauden alussa kuitenkin lähdin tutkimaan kauppojen valikoimaa kaverini suosituksesta.

Bongasin Stockmannilta ranskalaisen Kure Bazaar- sarjan lakat, joissa sattui olemaan vielä tarjous päällä. Kahden värillisen lakan mukaan sai kirkkaan päällyslakan kaupan päälle – meikäläinen oli myyty. Valitsin kaksi perussävyä, joita tykkään käyttää, nuden (Rose Milk) ja tumman luumun (Scandal). En ostanut erikseen pohjustuslakkaa, vaan olen käyttänyt tumman lakan alla nudea sävyä suojaamaan kynsiäni värjäytymiseltä.

10-free kynsilakka.JPG

10-free kynsilakka 2.JPG

10-free kynsilakka 3.JPG

Kyseessä on siis 10-free– kynsilakka, jossa on kymmenen eri haitallista ainetta vähemmän kuin tavallisessa kynsilakassa. Tässä lainaus Jolien nettikaupasta, josta saa myös Kure Bazaarin tuotteita:

”Kure Bazaar kynsilakkojen valmistuksessa ei ole käytetty kovia, haitallisiksi todettuja kemikaaleja kuten formaldehydiä (säilöntäaine), tolueenia (liuotin), dibutyyliftalaattia (denaturointiaine) eikä synteettistä kamferiä (hajuste). Kynsilakan koostumuksesta jopa 85 % on peräisin luonnon raaka-aineista (mm. puuvillaa, perunaa, maissia, vehnää). Synteettisiä ainesosia on käytetty mahdollisimman vähän, ne kuitenkin takaavat kynsilakoille nopean kuivumisajan sekä kiiltävän ja pysyvän lopputuloksen.”

10-free kynsilakka 9.JPG

10-free kynsilakka 4.JPG

10-free kynsilakka 5.JPG

Lakat levittyvät todella sileästi ja sudit tekevät siistiä jälkeä. Nudea lakkaa tarvitaan 2-3 kerrosta, jotta lopputuloksena on hieman peittävämpi lakkaus. Näissä kuvissa olen laittanut kaksi kerrosta. Tummaa sävyä riitti yllätyksekseni yksi reipas kerros ja kynnet olivat täydelliset. Tykkään, että värillinen lakka ei kuulla yhtään läpi, joten tämän merkin lakoilla pääsee aika helpolla tummien sävyjen kanssa. Harvoin saan kuitenkaan aikaiseksi kynsien viimeistelyä päällyslakalla, koska lopputulos on niin hyvä ilmankin, mutta toki se lisäisi esimerkiksi manikyyrin kestävyyttä. Aika nätit, eikö? : )

Kynsilakkavarastostani löytyy varmaan parikymmentä tavallista lakkaa kivoissa väreissä, joita en kuitenkaan haluaisi heittää roskiin. Mietin, että olisikohan niitä lähes yhtä myrkytöntä käyttää, jos alle levittää pari kerrosta näitä Kuren lakkoja suojaamaan kynsiä vai imeytyyköhän kaikki pahimmat myrkyt aluslakan läpi kuitenkin?

 

thefeelgooddiary by janina.jpg

 

Kauneus Meikki Testit

17 kysymystä ruoasta

Törmäsin blogeja pläräillessäni Visual Diaryn eiliseen juttuun, joka käsitteli ruokailutottumuksia kätevässä ”vastaa kysymykseen”- muodossa. Tykkään tämän tyyppisistä jutuista, koska niistä selviää mielenkiintoisia ja usein aika hauskojakin juttuja ihmisestä. Aiheet voi olla ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Kuitenkin just hyvin arkiset jokapäiväiset aiheet on lopulta niitä kaikista kiinnostavimpia, koska ne on meille kaikille yhteisiä.

Olen aika laiska kokki arjessa ja mulla on aina ollut yksi tapa liittyen syömiseen: ihastun johonkin ruokaan ja syön sitä samaa settiä toooodella pitkään päivittäin. Teini-iässä muistan tällaisen annoksen olleen itsetehty pyttipannu Felixin ketsupilla maustettuna. Parikymppisenä se oli paistetut kanasuikaleet paprikan ja sipulin kanssa ja Uncle Ben’sin mikrotettava pikariisi basilikan ja tomaatin makuisena (oliiviöljyn tuoksu kuumalla pannulla vie mut vieläkin pieneen Kurvin yksiööni). Ihan pikkuisena muistan rakastaneeni perinteistä Apetitin pakastepinaattikeittoa. Viimeiset nelisen vuotta se jatkuva jokapäiväinen herkkuni on ollut mustikkasmoothie, jonka olen syönyt vähintään kerran päivässä pois lukien vaikkapa matkat.

bataattitoast.JPG

mustikka resepti.JPG

Raskauden myötä mielihalut on muuttuneet ja niitä aikasempia jokapäiväisiä juttuja ei teekkään niin mieli. Mustikkasmoothieta en ole nyt tehnyt läheskään joka päivä. Nyt tekee mieli lähes kaiken mahdollisen lisäksi erityisesti suolakurkkuja, hapankaalia ja muita vähän tujakoita ja happamia makuja, mutta aika pienissä määrissä kuitenkin. On tää outoa 😀 Niin ja kaiken happaman vastapainoksi olen syönyt lähes joka päivä ihanan pehmoista pinaattikeittoa – sama tuttu pakastekuutio kuin lapsuudessa.

Tästä lähtee!

Millainen on suosikkiaamupalasi? 

Äsken mainitsemani mustikkasmoothie, mutta sen tilalle on nyt useina aamuina tullut paahdettu jälkiuunileipä, jonka päällä on voita, paistettu kananmuna, suolakurkkua ja ketsuppia. Tälle on myös hieno nimi: mulkkuvoikkari! Anteeksi, oli pakko mainita, hahaha! Yritän kyllä silti päivittäin syödä yhden smoothien vaikka sitten iltapalana sen terveysvaikutusten takia ja onhan se edelleen tosi hyvää.

Arkinen bravuuri?

Pannulla paistetut lohimedaljongit, uunijuurekset ja terveelliset letut.

Suolaiset vai makeat herkut? 

Molemmat, mutta nyt kun asiaa mietin, niin useimmiten makeat herkut. Leffaan tulee yleensä ostettua irtokarkkia tai Parrot’sin pähkinä-suklaa-kuivahedelmänakeroita. Kotona taas tykkään syödä jätskiä. Raskauden aikana on tullut kyllä ostettua myös muutama pussi sipsejä, jota en ole harrastanut sitten yläasteen jälkeen.

thefeelgooddiary.JPG

terveellinen ruokavalio.JPG

Mitä syöt, kun keittiön kaapeista ei löydy mitään järkeviä raaka-aineita?

Ekana tulee mieleen tuorepuuro kaurahiutaleista ja mantelimaidosta, mutta nuohan on järkeviä raaka-aineita. Jos kaapeissa ei oikeasti ole mitään järkevää, niin sitten varmaan tilaan Woltin kautta jotain.

Paras lohturuoka? 

Jäätelö! Ihan oikeista ruoista ei oikein tule mieleen mitään, mikä itselleni olisi varsinainen lohturuoka.

Lempiruoka lapsena?

Pinaattikeitto, äidin tekemä valkokastike keitetyillä perunoilla ja porkkanaraasteella, joka oli maustettu appelsiinin mehulla ja rusinoilla sekä kana currykastikkeessa. Lempparit ala-asteen kouluruokailussa taisi olla kanaviillokki ja pinaattiletut. Meillä oli tuolloin myös Näkkärikerho, jossa jäätiin ruoan jälkeen nakertamaan näkkäriä pöytään 😀 Tämä tapa muodostui, koska pöydissä oli näkkärilaatikot ja voikipot, eli niitä ei tarvinnut hakea linjastosta. Tapa hiipui kun oikean voin tilalle tuli oudon makuinen margariini. Kyllä lapsetkin osaa olla tarkkoja makunyansseista!

healthy recipe.JPG

ruokavalio4.JPG

Mitä jääkaapistasi löytyy aina? 

Munia, mantelimaitoa, maapähkinävoita ja salaattijuttuja.

Entä kuivakaapistasi?

Kaurahiutaleita, kylmäpuristettua kookosöljyä, pähkinöitä ja riisikakkuja.

Entä pakastimesta?

Kotimaisia mustikoita ja marjasekoitusta. tällä hetkellä myös pinaattikeittoa on koko ajan pari pakettia valmiudessa.

Mausteet, joita käytät eniten?

Suola, chili, kaneli ja basilika.

gluteeniton raakaleivonta.JPG

ruokavalio2.JPG

oatly kaurajäätelö.JPG

Lemppariruokakauppa?

Eniten tulee käytyä Lidlissä ja S-Marketissa. Toki erikoiskaupoissa on kiva piipahtaa välillä, mutta harvemmin tulee käytyä. Tykkään pyöriä Herkussa ja tutkailla esillepanoja, jotka vaihtelee usein.

Mitä ostat kaupasta viikoittain? 

Munia, mantelimaitoa ja salaattitarpeita.

Mitä himoitset darrassa? 

Ranskalaisia ja niiden kanssa mielellään Hesburgerin kurkkumajoneesia.  Myös Hesen soijatortilla on hyvää krapperuokaa, eli soijatortilla-ateria voisi olla tähän oikea vastaus. Tosin darrassa ruoka menee aina maun puolesta vähän hukkaan ja silloin harmittaa ne syödyt tyhjät kalorit kun makuaisti on siinä tilassa mitä on. Ranuista kun tykkään, niin tässä on pakko hehkuttaa myös Fafa’sin bataattiranskiksia tsatsikilla!

Mitä syöt kovimmassa kiireessä?

Paistettua kananmunaa, se on vaan niin hyvää ja helppoa, on kiire tai ei.

gluteeniton ruokavalio.JPG

maidoton ruokavalio.JPG

Uusin ruokainnostus omassa keittiössä?

En mä tiedä, varmaan se pakastepinaattikeitto? 😀 Kaverin vinkistä lisään siihen mukaan vielä kourallisen pakastepinaattia, sillä saa kivan rakenteen, lisää ravinteita ja etenkin rautaa, jota tankkaan tällä hetkellä parhaani mukaan. Ja pakastepinaatin pitää mielellään olla kokonaisia lehtiä eikä silpusta tehtyjä kuutioita.

Kiinnostavin ruokatrendi?

Nyt täytyy sanoa, että olen aika ulapalla tämän hetken ruokatrendeistä. Saa valistaa!

Mitä ruokaa tekee mieli just nyt?

Sushia eli just sitä mitä just nyt ei suositella, tietty! Olenkin ilmoittanut jo toiveeni Simolle, että haluaisin sitten Naistenklinikalle synnytyksen jälkeen kunnon setin Sushibar+Winesta kylmän Pepsi Maxin kera. Sitä odotellessa! Nyt tuli jostain mieleen myös Storyn portobello-burgeri, sitä täytyy saada joku päivä.

vegan raw bites.JPG

Ekassa postauksessani muuten toivoin, että bloggaamisen uudelleen aloittaminen innostaisi mut takaisin samaan treenitahtiin ja puhtaampaan ruokavalioon. Nyt näitä kuviani selatessa niin taisi jonkin verran tapahtua ruoan kohdalla, eli mission accomplished osittain!

 

thefeelgooddiary by janina.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta