Puijauspasta (G, M)
Eikö olekin täydellistä, että ruoka maistuu perinteiseltä kerma-voi-liha-pasta-mätöltä, mutta sisältö on kuitenkin jotain paljon parempaa? No on!
Kyseessä on mun tämän hetken kotiruokien ykkösherkku eli Puijauspasta. Resepti on tosi simppeli eli juuri sellainen mistä tykkään ja mitä jaksan vauvautua kokkaamaan. Keksin tämän reseptin muutama vuosi sitten ja se on pysynyt mukana siitä asti : ) Julkaisin sen tuolloin vanhassa blogissani ja koen, ettei tätä ruokaa voi jättää mainitsematta täällä uuden blogin puolella. Joten tässä se on!
3-4 annosta:
4 kpl riisinuudelikerää
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 pss (300g) quorn-kuutioita
1 kpl iso sipuli
3 kpl valkosipulinkynsi
4 dl kermaista kookosmaitoa
1 rkl hunajaa
Maun mukaan suolaa, jauhettua paprikaa, chilihiutaleita, keltaista curryjauhetta ja tuoretta chiliä.
——-
Suosittelen sulattamaan quornin yön yli jääkaapissa tai nopeammin mikrossa. Näin ne paistuvat mehukkaammiksi.
Kuutioi sipuli ja valkosipulin kynsi.
Kuullota sipulit pannulla kookosöljyssä.
Heitä sekaan quorn-kuutiot.
Paista pari minuuttia ja kääntele välillä. Lisää mausteet ja sekoita.
Lisää kookosmaito, sekoita ja anna muhia hiljalleen kuplien vajaa 10 minuuttia.
Samalla kun kastike muhii, valmista riisinuudelit.
Keitä vettä ja kaada kiehuva vesi nuudelikerien päälle kulhoon, niin että ne peittyvät kokonaan. Anna kypsyä 3 minuuttia ja valuta vesi pois.
Kokoa annokset!
Vinkkejä:
Tykkään käyttää Santa Marian Extra Creamier Coconut Milkiä, koska siinä on vain kookosta (80%) ja vettä – ei lisäaineita – ja maistuu todella hyvältä.
Syön Quorn-merkin sieniproteiinia eli tutummin quornia, usein lihan tilalla. Quorn tunnetaan myös nimellä mykoproteiini. Se on mielestäni todella hyvä korvike kanalle niin rakenteen kuin maunkin puolesta. Vannoutunut lihansyöjä saattaa vaatia totuttelua mutta itselleni tämä menee kanasta ihan täysin.
Maman Instant Riisinuudeli on ihan super hyvä vehnäpastan korvaaja. Se sisältää 85% riisiä ja 15% tapiokatärkkelystä, ei muuta.
Nimesin tämän silloin aikoinaan Puijauspastaksi, koska maut ja suutuntuma on kuin kunnon pasta-annoksessa, jossa ei ole vehnää, voita ja kermaa säästelty. Kaiken takana on kuitenkin jotain ihan muuta ja koko resepti on maidoton, gluteeniton ja lihaton. Tykkään siitä, ettei terveellisemmän version tarvitse maistua huonommalta. Laittakaa resepti kokeiluun ja kertokaa mitä tykkäätte <3