Terveelliset kaurapalat (V)

Varsinkin jos on herkutteluun taipuvaista tyyppiä, voi olla hyvä pitää kotona valmiina terveellisempiä vaihtoehtoja. Joskus tämä toimii mulla ja joskus ei. On ne herkut sitten parempia tai huonompia vaihtiksia, on ihan viikosta kiinni, säilyykö ne kaapissa pari tuntia vai pari päivää, haha.

Tajusin, että tässähän voisi alkaa jo tekemään tällaisia ”parempi valinta”- välipaloja ja herkkuja valmiiksi kotiin, jotta tulee varmemmin valittua jotain terveellisempää kun kotiudutaan sairaalasta. Imettäessä energiaa kuluu hurjasti ja silloin ravintorikkaat, energiatiheät naposteltavat ovat hyvä apu. Lisäksi varaan kotiin ainakin tuoreita taateleita, kookosvettä ja hedelmiä. Varmasti tulee ostettua myös ihan perussuklaata, sipsejä ja vaikka mitä, mutta yritän edes vähän helpottaa parempien valintojen tekemistä kokkaamalla hyviä juttuja valmiiksi. Valintoihin toki vaikuttaa myös vauvan reagointi erilaisiin ruoka-aineisiin, mutta katsotaan niitä sitten kun se on ajankohtaista.

flapjack resepti.JPG

flapjacks.JPG

Tämän reseptin olen ottanut aikoinaan Deliciously Ella– kirjasta ja muokannut sitä hieman. Ohjeella pyöräyttää parisenkymmentä flapjackia.

 

350g kaurahiutaleita

2 banaania

6rkl vaahterasiirappia

6rkl maapähkinävoita

4rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä (+ 2tl vuoan voiteluun)

suolaa maun mukaan

 

*Lämmitä uuni 200 asteeseen.

*Mittaa kaurahiutaleet isoon kulhoon.

*Muussaa banaanit.

*Kuumenna pannulla muussatut banskut, maapähkinävoi, vaahterasiirappi ja kookosöljy kunnes seos on muuttunut tasaisemmaksi ja nestemäisemmäksi.

*Kaada seos kaurahiutaleiden päälle ja sekoita.

*Voitele uunivuoka (n. 22×27) kookosöljyllä ja painele taikina tiukasti vuoan pohjalle noin 1,5cm paksuiseksi levyksi.

*Paista uunin keskitasolla noin vartti tai kunnes pinta saa kauniin värin.

*Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.

*Tykkään syödä kaurapaloja etenkin teen kanssa. Lisäksi palojen päällä maistuu esim. banaani, taatelit, pähkinävoit ja hunaja.

kaurapalat.JPG

flapjack.JPG

kaurapalat ohje.JPG

Mun oli tarkoitus maustaa kaurapalat jouluiseksi kanelilla (onhan jo lokakuu!), mutta meillä on kaneli loppunut. En tiedä miten niin voi edes käydä, mutta nyt kävi. Muutenkin taikinan voi maustaa oman maun mukaan esimerkiksi vaihtelemalla pähkinävoita. Sekaan voi heittää myös vaikka kuivattuja karpaloita, kookoshiutaleita tai tummasuklaamuruja. Taikina on muuten ihan liian hyvää jo ennen paistoa ja sitä menee helposti ”muutama” lusikallinen uunivuoan ohi : )

Suosittelen tietysti valmistamaan näitä helppoja puhtaista raaka-aineista koostuvia herkkuja muutenkin kuin imetystä silmällä pitäen, ovathan ne kaikille parempi vaihtis kuin lisäaineilla kyllästetyt kaupan valmiit karkit sun muut. Maut saattavat vaatia totuttelua, jos makupaletti on tottuneempi irtokarkkeihin, mutta pienen maistelun jälkeen taateleiden, pähkinöiden, kauran, kaakaon ja hunajan maut ovat parasta mitä tiedät! Lisäksi rakenteet ovat ihania: löytyy rousketta, sitkeyttä ja pehmeyttä.

Katso myös Terveellinen snickers– resepti. Tämän herkun voi valmistaa joko matalana kakkuna tai leikata patukoiksi. Ihan älyttömän hyvää <3

Mukavaa viikonloppua!

 

                                                                                           thefeelgooddiary by janina.jpg

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.