Kuinka tehdä sushia?

20160829_195929.jpg

Sushi – joko sitä vihaa tai rakastaa. Itse rakastan, kuola valuu jo pelkästä ajatuksesta. Tykkään käydä syömässä ravintoloissa, mutta joskus tekee mieli tehdä sushia itse. Ja kun on itse tekemässä, voi myös itse valita mitä niihin haluaa. 

Pääraaka-aineena sushissa on riisi. Joskus olen kokeillut myös kukkakaalista tehtävää ”riisiä”, joka on huomattavasti kevyempi vaihtoehto ja sopii hyvin myös mikäli on dieetillä. Tällä kertaa käytin kuitenkin perinteistä riisiä. 

Riisinä käy joko sushiriisi tai puuroriisi. Huuhtele riisi hyvin, niin kauan kunnes vesi on kirkasta. Tämän jälkeen riisiä keitetään n.10min ja haudutetaan n.15min. Kun riisi on valmis, kaadetaan se laakeaan astiaan ja siihen lisätään riisiviinietikka-sokeri-suola seos. Tarkempi määrä riisiviinietikkaa riippuu riisin määrästä, ja riisin määrä riippuu siitä kuinka paljon sushia on tarkoitus tehdä.

20161126_170309.jpg

Kävin aasialaisessa kaupassa, josta löytyi valmis seos sushiriisille, joka sopi laiskaan lauantaihin oikein hyvin. 

20161126_162453.jpg

 

Kun riisi on jäähtynyt noin kädenlämpöiseksi, voi sushia alkaa tekemään. Vaikeimmaksi sushien teossa yleensä koetaan makirullien teko, joka sekään ei ole vaikeaa. Apuna rullaamisessa voi käyttää bambumattoa, jos sellainen kotoa löytyy. Mikäli ei -sujuu rullaaminen hyvin ilman sitäkin. Aseta bamburullan päälle norilevy niin, että sen kiiltävä puoli on alaspäin. Asettele riisiä reunalta reunalle niin, että norilevyn loppuosaan jää n.1/4 – 1/5 osa tyhjää. Riisiä ei kannata olla hirveän paksua kerrosta, toki saa olla, jos haluaa erittäin paksun ja vaikeasti syötävän makin 🙂 Riisin jälkeen lisää alkuosaan täytteet ja hieman wasabia tai majoneesia. Itse olin laiska ja laitoin tällä kertaa vain lohta, esimerkiksi avokado tai kurkku olisivat sopineet erittäin hyvin lohen kaveriksi.

20161126_174306.jpg

20161126_174911.jpg

 

Kun täytteet on laitettu, aloita rullaus. Paina rullaa jonkin verran rullauksen aikana -näin saat tiiviin rullan. Kun rullaus on tehty, kastele norin loppuosaa hieman vedellä, jotta se kiinnittyy rullaan.

20161126_175321.jpg

Kun rulla on suurinpiirtein rullan mallinen, kannattaa se siirtää hetkeksi jääkaappiin, jotta sen leikkaaminen olisi helpompaa. Leikkaamiseen suosittelen terävää veitseä. 

Nigirien teko on myös melko simppeliä hommaa. Ota riisiä jonkin verran kostutettuihin käsiin ja painele riisistä kämmenien sisällä soikeita tai hieman suorakulmaisia paloja. Käsiä kannattaa kostuttaa jokaisen palleron jälkeen, näin riisi ei tartu käsiin, ja tämä helpottaa hermoja huomattavasti. Muista puristaa riisistä tiiviitä, niin etteivät ne hajoa kun niitä yrittää syödä. Kun riisit ovat valmiit, lisää niiden päälle pieni nokare wasabia tai majoneesia, jotta niiden päälle laitettava täyte kiinnittyy riisiin. Muutoin on erittäin todennäköistä, että riisin päällä oleva kala/kasvis menee uimaan soijakastikkeeseen, kun niitä yrittää siihen kastaa. Nigirien päälle sopii hyvin erilaiset kalat ja esim. avokado tai inari. Inaria saa esimerkiksi aasialaisista elintarvikekaupoista.

20161126_172404.jpg

20161126_182149.jpg

Kun makit ja nigirit ovat tehtyjä, kannattaa ne nostaa viileään tekeytymään n. tunniksi. Mikäli nälkä on kova, lyhyempikin aika käy, 

 

20161126_182156.jpg

 

Makien ja nigirien kaverina käytetään yleensä wasabia ja soijakastiketta. Wakame, eli merileväsalaatti on myös yksi lempiherkkuni. Lisäksi joskus maistelemme myös sakea.20161126_181109.jpg

20161126_182120.jpg

 

召し上がれ

~J

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta DIY

3D kulmakarvat

20160831_185456.jpg

 

3D kulmakarvat, karvatekniikka, mikropigmentointi eli mikä? Kulmakarvojen uusimmasta pigmentointimuodosta, eli mikropigmentoinnista, on useita eri nimityksiä, mutta kaikki tarkoittavat samaa asiaa eli kulmakarvat pigmentoidaan karva karvalta mahdollsimman luonnollisen lopputuloksen saamiseksi. Tässä postauksessa kerron hieman enemmän tekniikasta ja mahdollisesti mieltä arveluttavista asioista.

3D kulmakarvojen pigmentointi sopii niille, jotka haluavat mahdollisimman luonnollisen näköiset kulmakarvat, jotka ovat aina huolitellut. Mikropigmentaatiossa karvat piirretään yksi kerrallaan omien kulmakarvojen sekaan, omia kulmakarvoja ei siis ajella pois. Toki ylimääräiset kulmakarvat nypitään pois tai leikataan, mikäli ne menevät ohi kulmakarvalinjan. 3D nimitys tuleekin siitä, että pohjalla on pigmentoituja karvoja ja niiden päällä myös omia karvoja, näin saadaan aikaan kolmiulotteiset kulmakarvat. Mikäli omia kulmakarvoja ei ole tai niitä on hyvin vähän, ei sekään haittaa, pigmentaatiosta tulee silti luonnollisen näköinen karvatekniikan vuoksi. 

received_10209000547882275.jpeg

Miten 3D tekniikka sitten eroaa vanhemmanaikaisesta pigmentointitekniikasta? Karvatekniikka on hellävaraisempi, koska neula ei mene niin syvälle kuin pigmentointikoneella tehtäessä. Tämä tarkoittaa sitä, että kulmakarvat parantuvat nopeammin ja arvenmuodostus on vähäisempää. Toki tämä tarkoittaa myös sitä, että karvatekniikalla tehty pigmentointi ei kestä niin kauan kuin konepigmennoinilla tehdyt kulmakarvat. 3D kulmakarvat eivät siis ole ikuisia. Kestävyys riippuu mm. ihotyypistä ja asiakkaan iästä, pigmentointi kestää n. puolesta vuodesta kolmeen vuoteen. Kulmakarvat haalenevat pikkuhiljaa pois, joten jos haluaa, että jatkossakin on huolettomat kulmakarvat, kannattaa mikropigmentaatio vahvistaa vuoden pari välein (tämäkin yksilöllistä). 

Miten kulmien pigmentointi käytännössä tapahtuu? Malli ja väri suunnitellaan tarkkaan asiakkaan kanssa, onhan kyseessä mahdollisesti useamman vuoden kestävä kulmameikki. Kulmien iho pintapuudutetaan, joka saa pigmentoinnin tuntumaan hieman mukavemmalta. Koska pigmentointineulalla mennään hieman ihon päällimäisen kerroksen alle, puudutuksesta huolimatta pigmentointi voi hieman nipistellä. Pigmentointi ei saa kuitenkaan sattua liikaa, pieni nipistely on normaalia. Silmienrajauksia tehtäessä pigmentointi ei juurikaan satu ollenkaan, koska silmäluomen iho on hyvin ohut, se myös puutuu hyvin. Samalla mikropigmentointitekniikalla voidaan siis tehdä myös silmien- ja huulienrajaukset. Koska menetelmä on normaalia pigmentointia hellävaraisempi, se on etu myös silmienrajauksien kohdalla. Normaalilla pigmentointikoneella silmäluomet yleensä turpoavat mikropigmentaatiotekniikkaa enemmän, joten jos haluat minimoida turvonneiden luomien riskin, valitse mikropigmentaatio.

20161027_190937.jpg

Ensimmäisen pigmentoinnin jälkeen väri on tumma, älä pelästy, se on normaalia. Jos olet joskus värjännyt kulmakarvoja, varmaan tiedätkin kuinka nopeasti väri kulmista haalenee, näin käy myös pigmentointien kohdalla. Miksi pigmentaatio sitten pitää tehdä lopputulosta tummemmalla? Väri haalistuu huomattavasti seuraavan kuukauden aikana, kun iho uusiutuu. Jos pigmentaatio tehtäisiin halutun lopputuloksen värillä, kuukauden päästä se olisi liian vaalea. Joten ensimmäiset päivät pigmentoinnista kulmat ovat tummat, älä katso liikaa peiliin, äläkä turhaan panikoi, kulmat vaalenevat kyllä 🙂 Seuraavan kuukauden aikana kulmat vaalenevat ja niihin voi tulla myös kohtia mistä pigmentoidut karvat puuttuvat, tämäkin on täysin normaalia etenkin niille, joilla on vähän tai ei ollenkaan omia kulmakarvoja.

Kun iho on uusiutunut reilun kuukauden päästä ensimmäisestä pigmentoinnista, tehdään pigmentoinnille vahvistus. Vahvistuksessa voidaan miettiä mallia ja väriä vielä uudelleen, onko asiakas ollut tyytyväinen kulmakarvoihin, vai haluaisiko hän malliin muutoksia. Vahvistuksen jälkeen kulmat ovat taas ensin hieman tummemmat kuin lopputulos on, aivan kuin ensimmäiselläkin kerralla. Vahvistuksen parannuttua lopputulos on nähtävillä noin kuukauden päästä vahvistuksesta.

20161028_080500.jpg

Laittakaa kommenttia, mikäli tulee mieleen kysyttävää, vastaan erittäin mielelläni 🙂

 

Marraskuun kolmannen viikon kunniaksi Studio L’amourilla on mahtava tarjous meneillään:

3D kulmakarvat vain 150,- (norm.300,-), hinta sisältää vahvistuksen!

Varaa aikasi siis vk:lla 46, käytä koodia marraskuu3 ja olet lunastanut tarjouksen. Voit varata aikasi siis vaikka joulukuulle.

 

24h ajanvaraus www.studio-lamour.com

tai soita 044-2316440

 

Ihanaa viikkoa,

~J

Kauneus Meikki