Ruskea banaani
Ruskea banaani, joko hyvin kypsynyt tai laukussa runnoutunut. Itse olen enemmän vihreän banaanin kannattaja kuin ruskean, mitä raaempi – sitä parempi. Rusketuksen saanut banaani onkin varsinainen murheenkryyni itselleni -olisi pitänyt syödä se aiemmin. Koska tapanani ei ole heittää ruokaa roskiin, sovellan jämäruokia johonkin uuteen ruokaan. Ylikypsä banaani onkin mitä parhain raaka-aine leivonnaisiin, pirtelöihin ja proteiinilättyihin. Protskulätyt ovat mukavaa vaihtelua aamupuurolle ja sopivat etenkin hitaasti käyntiin lähteviin viikonloppuaamuihin. Proteiinilättyjen teossa pätee sama kuin monessa muussakin leivonnaisessa, kokeilemalla löytää sen oman suosikkireseptin. Itse olen erittäin huono seuraamaan reseptejä, katselen useamman vaihtoehdon ja sitten sovellan itse niiden välillä -välillä kaikki menee nappiin ja välillä juustokakku valuu pitkin jääkaappia.
Proteiinilätyt ovat helppotekoisia, niihin löytyy myös valmiita jauheita, joihin sekoitetaan vain neste. Itse olen kuitenkin enemmän tykännyt itsetehtyjen proteiinilättyjen mausta ja rakenteesta. Pääraaka-aineina käytän yleensä kananmunaa, herajauhetta, banaania ja/tai kaurahiutaleita.
Tässä helppo ohje kuohkeisiin protskulättyihin- Annoksesta tulee pieniä lättyjä n. 14kpl, mutta kyllä ne salitreenin jälkeen hyvin uppoaa yhdellekin ihmiselle 🙂
- 2 munan valkuaista
- 1 munan keltuainen
- banaani
- 20g herajauhe (itse käytin tällä kertaa banoffee makuista, maistui erittäin hyvälle!)
- 20g kaurahiutale
- kookosöljy
- kaneli
- suola
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Muussaa banaani, sekoita sekaan keltuainen, herajauhe ja kaurahiutaleet.
Mausta banaanisose ripauksella suolaa ja kanelia. Sekoita banaanisose varovaisesti valkuaisvaahdon sekaan. Paista miedolla lämmöllä kookosöljyssä.
Ja Voilà, valmiita tarjoiltavaksi.
Protskulättyjen kera tarjoiltavaksi sopii hyvin hedelmät ja marjat. Mikäli haluaa hieman extraa, voi kylkeen tehdä rahkasta vaniljakastikkeen tai käyttää valmiita sokerittomia kastikkeita. Protskulätyt maistuvat hvyin myös sellaisenaan.
Hyvää alkanutta viikkoa,
~J