ARVONTA: Voita Kehonpainoharjoittelu-kirja!

Fitness Führer

Ainakin alkuvuoden kiinnostavin uutuuskirja on mielestäni Jarno Härkösen ja Jukka Rajalan Kehonpainoharjoittelu  - Movement.

Odottelen kuumeisesti omaa kappalettani, joten en osaa vielä kertoa lukukokemuksestani. Kaverini Kalle on ehtinyt jo tutustua kirjaan, joten lainaan tässä hänen arviotaan siitä: Todella hyvä kehonpainoharjoittelukirja suomeksi. Pesee helposti suuren osan Amazonin valikoimasta. Keräsi heti ensilukemalla valtavan määrän post-it-lappuja. Kuulostaa hyvältä vai mitä!

Kirjan kustantaja Fitra kertoo:

Monipuolinen suomalaisten body weight training -ammattilaisten kirjoittama teos kehonpainoharjoittelusta - - Kirja on vahvasti visuaalinen ja liikepankkipainotteinen. Teoksessa esitellään omalla keholla tehtävien harjoitusten toteuttaminen selkeästi ja näyttävästi.

Monipuolisen urheilutaustan omaava Jukka Rajala on Suomen kokeneimpia ja arvostetuimpia liikunta-alan kouluttajia mm. kehonpainotreenin ja kahvakuulan osalta. Rajalan CompactFit-yrityksellä on myös oma sali Helsingissä.

Jarno Härkönen on virallistettu personal trainer, joogaopettaja, liikunta-alan kouluttaja sekä luennoitsija. MM-tason karateka on kokenut ryhmäliikunnan ohjaaja sekä toiminnallisen harjoittelun asiantuntija.

Joko kiinnostaa? Hienoa! Arvon nimittäin yhden Kehonpainoharjoittelu-kirjan. Voit voittaa sen omaksesi kommentoimalla tähän postaukseen, millaisia kehonpainoharjoittelutavoitteita sinulla on, tai kuuluvatko tällaiset liikkeet treeniohjelmaasi? Osallistumisaikaa on tiistaihin 24.3. klo 24.00 saakka! Jos et ole Lilyn rekisteröitynyt käyttäjä, muistathan jättää sähköpostisoitteesi sille varattuun kenttään.

Mikäli kirja ei riitä, vaan haluat päästä testaamaan lajia ihan ohjatusti, suosittelen Jarno Härkösen pienryhmävalmennuksia ja teemapäiviä, joita tällä hetkellä järjestetään Helsingissä ja Espoossa. Osa kevään uusista ryhmistä on jo startannut, ja loput käynnistyvät tänään torstaina 19.3. ja huomenna perjantaina 20.3. Kuulemma kaikkiin kuitenkin ehtii vielä mukaan!

Onnea arvontaan!

Kommentit

Kieppis (Ei varmistettu)

Juurikin viime viikon kuulatreeneissä kiivettiin persus edellä seinälle ja siinä tuli mieleen, että hei mähän voisin vielä joku päivä oppia seisomaan käsillä. Toinen pitkäaikainen haave on leuanvedon saaminen ihan sinne loppuun asti ilman avustusta.

Skutti (Ei varmistettu)

Arvonnassa mukana! Tavoitteena näin aluksi leuanveto, saada edes se yksi leuka vedettyä. :-)

Jolli (Ei varmistettu)

Ehdottomasti mukana! Oma treeni koostuu lähes pelkästään kehon painolla tehtävistä liikkeistä ja kaipaisin lisää inspistä tekemiseen. Tavoitteena saada lihaksia ilman välineitä :)
-Jolli

Kiinnostaa! Ihan vain siksikin, että elämä on muuttunut kiireisemmäksi ja salille ehtii entistä harvemmin, niin olisi kiva saada vinkkejä siihen miten tehdä hyvä treeni kotona ilman mitään erityisiä välineitä. Muutenkin tykkään lueskella kaikkia hyvinvointiin ja liikuntaan liittyviä kirjoja.

ninamariatuulikki@gmail.com

LauraJTTTTT (Ei varmistettu)

Mun kehonpainotavoite on oppia punnertamaan oikeaoppisesti jalat suorina, eli tekeen miesten punnerruksia. Nyt harjoittelen kaltevilla pinnoilla ja pikkuhiljaa lasken kaltevuutta, kun voimat ja taidot kasvaa :) Muitakin tavoitteita tietty on, mutta yks kerrallaan ;-) Tuossa kirjassa on varmasti paljon kaikkia tosi kivoja vinkkejä!

Suvi K.
Sisunainen

Mun ikuisuusprojekteina on saada käsilläseisonta sujumaan ja päästä leuanvedoissa eroon kuminauhoista. Tuo kirja varmaan auttaisi asiaa!

Zuleika (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! Treenaan kehonpainolla niin paljon kuin cross training -salin jumpissa treenataan. Tuttuja ovat punnerrukset, dipit, leuanvedot, erilaiset vatsalihakset sekä käsillä seisomiseen tähtäävät harjoitukset. Unelmana olisi käsillä seisomisen oppiminen ja ehkä jopa siitä punnertaminen. Kompastuskivenä on kuitenkin se, että olen ihan uskomattoman nössö! Leuanvetoja olisi kiva vetää enemmän kuin se kaksi. Lisäksi pistoolikyykky olisi mahtavaa oppia, mutta tällä hetkellä se ei ole liikkuvuuden (saatikka sitten voiman) takia mahdollista.

Kesällä lenkkeily lisääntyy ja jumppa vähenee, olisi siis hienoa saadajoku opas, josta saisi ideoita ja motivaatiota harjoitella kotona lenkkeilyn ohessa kehonpainolla.

anna-emma

Ehdottomasti kiinnostaisi tämä kirja! Olen aivan tumpelo minkään kuntosalilaitteiden kanssa. Kuntosalillani on ollut tarjolla ohjastettuja kursseja body weight -treenauksesta, mutta ajan (ja ennenkaikkea oikeastaan rahan, olenhan palkattomassa harjoittelussa puurtava opiskelija) puutteen takia en ole pystynyt niille osallistumaan.

Olen nuorempana ollut vetreä tanssija, ja jopa hienoista lihaksikkuutta oli havaittavissa juuri tanssituntien lihaskunto-osuuksien ansiosta. Minua ei siis kiinnosta lihasmassan luominen perinteisiä painoja nostelemalla, vaan liikkeisiin ja itsensä haastamiseen perustuva harjoittelu. Koen, että ominta liikuntaa olisi juuri oman kehon painolla treenaus. Pilates ja jooga ovat olleet tähän mennessä ihan mukiinmeneviä lajeja, en vain oikein aina jaksa sitä vaadittavaa hiljentymistä ja rauhoittumista. 

Ennenkaikkea haluaisin löytää liikuntamuodon, joka ei vaadi liikaa laitteita ja säätöjä (ja rahaa), ja jonka avulla saisin hieman takaisin sitä vetreän lihaksikasta tanssityttöä, joka on kadonnut 5 vuoden opiskelijaelämän jälkeen :)

iitukka

Kehonpainotreenit kuuluvat repertuaariini lähinnä siltä osin, kun niitä ryhmäjumpissa tehdään. Jos en ehdi joskus jumppaan, saatan kotona tehdä kehonpainoharjoitteita itse. Salihifistely ei innosta! Kokonaisvaltainen kehonhallinta sen sijaan kiinnostaa, eli oman kehon avulla tehtävät toiminnalliset liikkeet, jotka kehittävät koordinaatiota, tasapainoa, voimaa ja ylipäätään juuri sitä kehon hallintaa. Kiinnostavan kuuloinen kirja!

Mma (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa, treenaan tällä hetkellä leuanvedot mielessä, vielä ei mene yhtäkään...

camillaaa (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä oman painon treenaamista tulee lähinnä salilla kun tekee vatsoja, mutta ottaisin oikein mielelläni lisä variaatioita salitreeniin mukaan!

MR (Ei varmistettu)

Mulla on myös tavoiteena leuanveto, treenailen tällä hetkellä vielä kuminauhan kanssa. Lisäideat kelpaavat aina, joten olen mukana arvonnassa.

tiippa (Ei varmistettu)

Kyllä kehonpainoharjoittelu kuuluu ihan jokaiseen salitreeniin itsellä. Kehonpainoharjoittelulla haen usein tuntumaa seuraavaksi treenattavaan lihakseen ja kehonpainoharjoittelulla myös lihasten hermottaminen on tehokasta. Tuo kirja antaisi varmasti lisää ideoita!

Mary Ihmemaassa (Ei varmistettu) http://maryihmemaassa.wordpress.com

OOH! Mun treeni koostuu tällä hetkellä more or lessa ainoastaan kehopainoharjottelusta, koska kuntoututan selkääni ja mikään ei ole niin tylsää, kuin kuntoutustreeni (10 kuukautta so far). Eli kirja varmasti antaisi hurjasti lisämotivaatiota ja tekisin kuntoutuksesta huomattavasti kivemman uusilla vaihtelevilla liikkeillä. Sitten kun selkä on kunnossa aion vihdoinkin jatkaa harjoittelee sitä käsillä seisontaa :3

Mema (Ei varmistettu)

Itse ajattelin alkaa kokeilemaan melkein pelkkiä kehonpainoharjotteita, kun kaikenmoisten vammojen saamisten jälkeen punttitreeni ei näytä sopivan mulle. Se "oma" laji siis hakusessa ja ehkä se löytyykin enemmän kehoa kuuntelemalla ja käyttämällä!

Maikkilainen (Ei varmistettu)

Vähemmän on tullut tehtyä kehonpainoharjoituksia, mutta kirjasta saisi varmasti paljon uusia ideoita ja motivoisi vielä enemmän. Kuntosalilla tulee muuten ahkerasti käytyä.

marjukka. (Ei varmistettu)

Oo, kiinnostava kirja, ottaisin sen mielelläni luettavaksi! Viimeksi kun joku antoi minulle pinkan kehonhuolto harjoitteita kokeiltavaksi, innostuin niistä niin, että parin kuukauden päästä taivuin jo spagaattiin. Ehkä tämän kirjan avulla oppisin siis vihdoin myös käsillä seisonnan! :)

Kiinnostavan kuuloinen kirja kotijumppaajalle. Nim. oman painon lisäksi mukana 45 kg koira...

ellujii (Ei varmistettu)

jos vaikka leuanvetoa näin alkuun.. edes yksi...

empy (Ei varmistettu)

Mun treeni tällä hetkellä koostuu lähes pelkästään kehonpainotreenistä, koska vammat. Tulee kyllä jämähdettyä usein samoihin juttuihin, joten tää kirja vois tuoda jotain uutta ideaa treeniin. Lisäksi haluisin ehdottomasti oppia seisomaan käsillä. Nyt opettelen päällä seisontaa, mikä sujuu tukea vasten jo, mutta ei vielä ihan ilman tukea. Jos vielä joskus onnistuis ihan pelkkä käsillä seisonta, oisin onnesta soikeena!

Miinami (Ei varmistettu) Http://mindeminde.blogspot.com

Pilateksessa teen liikkeitä oman kehon painolla, mutta muuten kuntoilen salin puolella painojen kanssa ja hikoilen lenkkipolulla. Tästä voisin saada uusia liikkeitä treeniin, joka tosiaankin kaipaisi taas vähän päivitystä, että saisin motivaation kohdilleen :) Tällä hetkellä kehonpainoharjoitteluni tavoitteet liittyvät siis tuohon pilatekseen ja siinä kehittymiseen :)

helene

En treenaa tällä hetkellä aktiivisesti, mutta tarkoitus olisi aloittaa! :) 

sara t (Ei varmistettu)

Olen vasta alkumetreillä kehonpainoharjoittelun kanssa, joten kaikki vinkit ja neuvot tulevat käyttöön! Lihasten kasvattaminen ilman laitteita ja vempaimia kiinnostaa jo käytännöllisyytensäkin takia.

Käsillä haluaisin oppia seisomaan ilman, että seinä on selän takana tuomassa turvaa. Lisäksi haluaisin pystyä tekemään yli 5 leuanvetoa, nyt menee päivästä riippuen 2-3.

Poikaystäväni on todella kiinnostunut kehonpainoharjoittelusta ja välillä tulee kotona kehiteltyä omia jumppia. Tämä kirja olisi niihin loistava apu! :)

Nananna (Ei varmistettu)

Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja harjoittelenkin pääasiassa kehoni painolla. Olisi mukava saada lisää vinkkejä harjoitteluun ja tehdä treenaamisesta monipuolisempaa. Tavoitteena on saada hieman lisää lihasmassaa ilman varsinaisella salilla käyntiä. Niin kuin monen muunkin konkreettisena tavoitteena on, aion saada leukoja tehtyä ilman avustusta. Kaiken kaikkiaan tähtään kuitenkin yleiseen hyvinvointiin ja terveellisten elämäntapojen ylläpitoon :)

SatuR (Ei varmistettu)

Haluan kirjan! Kehonhallintaa haluaisin etenkin oppia!

Tia... (Ei varmistettu)

Haluaisin oppia etenkin yleistä kehonhallintaa ja toki myös voimaa - tuntuu, että se vähäinenkin tasapaino ja kontrolli mitä minulla joskus on ollut, on vuosien aikana kadonnut... Yksittäisistä liikkeistä tavoitelistalla olisi käsilläseisonta ja yhden jalan kyykky.

MMP (Ei varmistettu)

Kirja kehonpainoharjoittelusta kiinnostaa, sillä harjoittelen muutenkin pelkästään kehonpainolla. Treenaan tankotanssia ja joogaa, joissa molemmissa on oleellista kehonhallinta. Tästä kirjasta saisi varmasti paljon vinkkejä, joilla kasvattaa voimaa ja kehonhallintaa.

Lillille (Ei varmistettu)

Tavoitteenani on leuanveto ilman kuminauhoja! Myös käsilläseisonta olisi kiva opetella kunnolla.

Sanna1234 (Ei varmistettu)

Crossfitin kaveriksi olen ottanut kehonpainoharjoittelun. Tavoitteina ainakin käsillä kävely ja leuanvedot :)

Halla (Ei varmistettu)

Minähän en muuten harjoittelekaan kuin kehonpainolla, mutta uusia ideoita otan innolla vastaan. :) Tankoilussa ja rengastrapetsilla tulee kuitenkin tietyn tyyppistä liikettä ja muutakin olisi kiva tehdä. Kässäritreeniä olen aloitellut taas pitkästä aikaa ja kylläpä se hapottaakin. :)

Antiloop (Ei varmistettu) http://www.tietoinenlasnaolo.fi

kiintoisa kirja! Toistaiseksi harjoitteluni on satsin corepulsea ja sen lihaskunnossa tehtäviä punnerruksia. Leuanvetotangossa yritän edes jaksaa roikkua... Kuminauha on vielä kaupassa...

huiksu (Ei varmistettu)

Käsilläseisonta ja -kävely olis tarkoituksena ottaa haltuun tän vuoden puolela. Ylipäänsän kehonpainotreenit on olut mukana viime syksystä lähtien, ja kehittyminen on kyllä huomattavasti nopeampaa kuin perinteisessä salitreenissä. Suosittelen!

Jonnanen (Ei varmistettu)

Teen aika paljon kehonpainoharjoittelua! Ne ovat siitä mahtavia, että niitä voi tehdä lähestulkoon missä vain (tietyin rajoittein, tietenkin). Leuanvetoja menee tällä hetkellä muutama, ja seuraavana tavoitteena on käsilläseisontapunnerrus! Hyvä kehonhallinta on hyvästä jokaisessa lajissa, ja kehonpainoharjoittelu kehittää tätä erityisesti. Oma lajini on kilpasoutuku, jossa erityisesti keskivartalon hallinta on tärkeää. Etsin aina uusia ideoita keskivartalon (toiminnalliseen) vahvistamiseen!

Suvi1 (Ei varmistettu) http://kantapaankautta1.blogspot.fi/

Ikuisuusprojektina on saada tehtyä edes se yksi leuanveto! :D Myös käsilläseisonta olisi kiva oppia.

iinaem (Ei varmistettu)

Jotain pientä kehonpainotreeniä olen joskus yrittänyt tehdä/yritän vieläkin, mutta usein juurikin tiedon/taidon puutteen vuoksi se jää tekemättä. Juoksen kuitenkin semitavoitteellisesti, joten olisi hienoa parantaa tätäkin puolta kropastani, ettei vain tule kremppoja. Pienempiäkin tavoitteita tietysti on, esim. se pirun leuan vetäminen, käsillä/päällä seisonta (lapsena se kyllä onnistui!), ja vaikka kärrynpyöräkin vielä. :D

Stugenos (Ei varmistettu)

Ah, juuri aloitettu ilma-akrobatian alkeiskurssi on innoittanut tekemään olemattomista lihaksista koko ruhon kantavia, jotta sais jotain siistejä liikkeitä toteutukseen asti eikä vain armottomaan räpellykseen. Joku tälläinen opus voisi helpottaa näitä kurssin välissä olevia kotitreenejä :D

jepajee (Ei varmistettu)

Käsilläseisonta on seuraava isompi tavoite, sitä ennen haluan hallita vielä kyynärvarsilla seisonnan. Vähitellen olen saanut selän lihaksia säännöllisellä akrobatiatreenillä vahvistettua, leukojakin menee jo muutama. Olkapäiden asento on vielä vähän hakusessa.

Kisulainen (Ei varmistettu)

Aikaisemmin juoksin ainoastaan, ja paljon. Rasitusvammojen myötä tajusin, että kannattaisi tehdä muutakin. Kun ei pystynyt juoksemaan, oli hyvä aika alkaa keskittyä omiin heikkouksiin. Leuanveto, siitä innostuin ensimmäisenä! Nyt tavoitteena on kesällä saada se maaginen 10 rikki. On ollut mahtava huomata, miten lihasten voima on tehdyt juoksustakin entistä lennokkaampaa!

HeidiNK
Elämänmeno

Aloitin viime vuonna harjoittelemaan käsillä seisontaa, mutta eihän siitä mitään tullut. Se olisi edelleen hauska oppia. Uuden harrastuksen (bjj) parissa olisi hyötyä kaikesta liikkuvuusharjoittelusta, kehonhallinnasta.. Mä tarvin ton opuksen! :)

kata72 (Ei varmistettu)

Teen leuanvetoja, punnerruksia, kyykkyjä, vatsalihasliikkeitä... Kirjasta saisi varmaan lisää vinkkejä.

Hanma (Ei varmistettu)

Olen tosi innostunut kehopainoharjoittelusta, ja se on tuonut tosi paljon uutta ja iloa treeniin! Käsiseisonnan vahvistaminen ja puhdas leuanveto ovat tällä hetkellä itsellä ensisijaisia työstettäviä, ja monipuolisesti eri lihasten voiman kasvattaminen (osin huomaamatta) on treenin ehdoton valtti.

Ellimi (Ei varmistettu)

Kehonpainoharjoittelusta voimaa ja liikkuvuutta akrobatiaan ja tankotanssiin, siinä tavoitteet! Niin ja leuanveto, tähtäimessä ensin se PUHDAS yksi! ;)

Kissankieli
Hello Dolly!

Vanha klassikko eli kyykyt!

Mukana arvonnassa! Harrastan crossfitia, joten kehonpainoharjoittelu kuuluu oleellisena osana treeneihini. Henkilökohtaisesti olen enemmän painojen nostelun ystävä, mutta kehonpainotreenikin kiinnostaa ja haluaisin kehittyä siinä paremmaksi. Nykyään sujuu jo leuanvedot ja punnerrukset melko hyvin, mutta paljon parannettavaa olisi mm. käsilläkävelyssä, pistoolikyykyissä ja voimistelurenkailla tehtävissä liikkeissä.

Anu (Ei varmistettu)

Kehonpainoharjoittelu kuuluu treeneihin. Saan kehitettyä voima-, tasapaino- ja kehinhallintaominaisuuksia. Kirjasta saisi varmasti monta hyvää vinkkiä ja motivaatiota treeneihin.

Koihaiku (Ei varmistettu)

Voiskohan kiipeilyä ajatella kehonpainoharjoitteluna ;)

Passeterie (Ei varmistettu)

Tein uuden vuoden lupauksen että tänä vuonna harjoittelen käsilläseisonnan kun viime vuonna tavoitteena oli leuanveto.

enni. (Ei varmistettu)

Tavoitteena on ainakin yksi puhdas leuanveto.

em. (Ei varmistettu)

Haluaisin saada tehtyä yhden puhtaan leuanvedon. Haluaisin myös päästä pistoolikyykkyyn, mutta toistaiseksi se on ollut polville liikaa

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.