Kirjavinkki: Kuntosaliharjoittelun anatomia

Fitness Führer

Nappasin kirjastoautosta mukaani Kuntosaliharjoittelun anatomia. Valmentajan syvälliset treeniohjeet -opuksen. Pat Manocchian kirjassa käsitellään koko vartalon anatomiaa ja käydään läpi sekä kehonpainolla, vapailla painoilla että laitteissa tehtävää lihaskuntoharjoittelua. Ohjeet ovat syvällisiä siinä mielessä, että ne on esitetty paitsi valokuvin, myös "ihottomin" piirroshahmoin, joilloin lukija näkee mihin ja missä sijaitseviin lihaksiin liike vaikuttaa. Kuviin on myös merkitty, onko kysessä aktivoitava lihas vai liikettä tukeva lihas.

Kuva kertoo enemmän kuin...

Anatomiaan opiskelujensa takia tai muuten perehtyneelle kirja ei ehkä tarjoa paljoakaan uutta, mutta me muita asioita päntänneet saamme useammankin ahaa-elämyksen. Kaikenlaista lihasta sitä onkin! Korppilisäke mitäihm??

Ohjeita on niin vapaille painoille...

Opus on hyvä havainnollistaja kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneille. Kuvien lisäksi liikkeissä on tarkka ohjeistus, vältettävät ja huomioitavat asiat, sekä usein myös muunnelmia liikkeen helpottamiseksi tai haasteen lisäämiseksi.  Ensisijaisena opettelutapana pidän kuitenkin sitä, että joku näyttää muuvit kädestä pitäen, sillä virheellistä asentoa ei itse välttämättä huomaa, mutta siihen missä ja miten liike vaikuttaa, kirjasta saa hyvän käsityksen.

...kuin kehon painoa hyödyntäville (tämä on muuten yksi lemppariliikkeistäni. Eritoten se, miltä tuo loppuasento tuntuu!)...

...ja laitteissa tehtäville liikkeillekin.

Lisäkonkretiaa saanee myös pistäytymällä Heurekan Body Worlds -näyttelyssä, joka on auki 22.9. saakka. Itsehän vielä ämpyilen, menenkö. Verkkari-Nina kävi ja diggasi.

***

I red Anatomy of Exercise by Pat Manocchia and was suprised how many muscles I actually have.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.