Oho!
Fitness Führer täytti puoli vuotta, ihan tuossa huomaamatta männäviikolla. Tai en ole varma miten se lasketaan, kun helmikuu on tuollainen epäkuukausi, mutta kuitenkin. Jännä ajanjakso tuo puoli vuotta, toisaalta se meni hirveän nopeasti ja toisaalta tuntuu, että aloittamisesta on toooosi kauan.
Ajattelin, että olisin voinut juhlan kunniaksi uudistaa tätä ulkoasua vähän, laitella kivasti linkkejä juttuihin tuohon sivuun ja sellaista, mutta en vielä jaksanutkaan. Olen nimittäin treenannut tällä viikolla pitkästä aikaa oikeasti (sen sijaan että olisin vain kirjoittanut siitä) ja paljon, minkä seurauksena olen nyt aivan poikki. Mutta jollain pitää juhlistaa, joten saatte kakkuohjeen, sillä kakku=juhla!
Tämä ei sitten ole mikään ”herkku” vaan ihan ehtaa tavaraa. Mukaan ei ole muussattu avokadoa eikä liotettuja gojimarjoja tai carobia näy mailla halmeilla raejuustosta nyt puhumattakaan. Tässä on sokeria. Voita. Jauhoja. Suklaata. Eli kaikkea sellaista, jota ihminen tarvitsee silloin tällöin, tai muuten tulee hivuttava tauti. Ja ohje on erinomainen, voin luvata. Puritaanien mielestä autenttisuus saattaa olla hiukan kärsinyt, mutta mikä siinä menetetään, maussa voitetaan. Olen testaillut mutakakkuohjeita fanaattisena useamman vuoden (ja ottanut useamman kilon teidän puolestanne tällä ristiretkellä) ja erotan nykyisin potentiaalisen ohjeen huonosta pelkästään lukemalla. Kuvaa ei valitettavasti arkistoista löytynyt, sillä ei tällaista paakelsia paljon kuvaamaan ehdi. Huonona puolena mainittakoon myös, että tätä ei jää juhlista itselle seuraavana päivänä mässytettäväksi.
Juu laita pois se vaan, tämä on parempaa. Kuva täältä. Btw, jostain hämmentävästä syystä netin kuvista löytyy ainoastaan kakkua mielipuolisina ahmivia tai sitten ne torjuvia naisia. Just.
Mutakakku
200-250 g tummaa suklaata (ei tarvitse välttämättä olla tosi tummaa tai hienoa, Taloussuklaa passaa hyvin, mutta mikään Brumberg ei.)/ dark chocolate
200 g voita (siis VOITA, ei margariinia)/ butter
2 dl sokeria /sugar
2, 5 dl jauhoja/ flour
4 munaa/ eggs
2 tl leivinjauhetta/ tsp baking powder
(vaniljajauhetta tai -sokeria/ vanilla)
Sulata voi ja suklaa esmes mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri keskenään, ja sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauho- ja suklaaseoksia vuorotellen munasokerivaahtoon. Kaada voilla voideltuun vuokaan, halk n. 23 cm, (ei tarvitse jauhottaa, laitat reippaasti sitä voita vaan reunoille). Paista 200 asteessa 20 min. Älä paista kauempaa! Tosin uuneissa on hiukan eroja, joten heiluta vuokaa kevyesti: taikinan kuuluu jäädä raa’aksi, mutta jos se on aivan löllöä, niin jatka kypsennystä vielä hetki. Mutta ei pitkään, usko pois, tai tulee paha kakku.
Periaatteessa voit syödä paakelsin samoin tein, esmes jäätelön kanssa. Suosittelen kuitenkin, että teet prosessin tähän asti herkuttelua edeltävänä päivänä ja pistät kakun yöksi jääkaappiin. Ennen tarjoilua lisää siihen alla oleva kuorrute. Ovelasti se on mokkapalakuorrute!
Kuorrute
4 rkl kylmää, vahvaa kahvia (kofeiinitonta, jos kakkua syövät lapset tai herkkikset)/ 2 tbsp coffee (drink)
4 rkl sulaa voita (VOITA)/ melt butter
n. 340 g tomusokeria/ icing sugar
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa, vaikka raakaa mutta ei sitä juomajauhetta jossa on sokeria yms.)/ cocoa powder
Sekoita aineet. Lisää tomusokeria vähin erin kunnes koostumus on hyvä levitettäväksi. Levitä kakun päälle, helpoten käy mielestäni lusikalla. Halutessasi ripsaa päälle nonparelleja taikka vastaavaa. Kuorrute riittää pintaan ja valuu reunoille, mutta jos haluat koko kakun peittoon, tee isompi annos ja napakampi seos.
Semmonen, kokeile ihmeessä! Minä lähden nyt nukkumaan, jotta pääsen aamulla lopultakin testaamaan crossfitiä. Olettaen että en nuku pommiin, sairastu, eksy tai joudu ufojen kaappaamaksi. En ihmettelisi, sen verran hankalaa on ollut päästä tähän pisteeseen!
***
Six months of Fitness Führer went fast, I almost didn’t notice! This has been so much fun! For celebration there’s my best mud cake receipe. It’s good. Really good. Ingredients above, how to: Melt butter & chocolate together; mix eggs and sugar; mix flour & baking powder; then add other mixes in turns to sugar & eggs mix. Bake in 200 C for 20 mins, not longer (unless your oven is a lazy one and cake nothing but dough). It’s ready to serve, but I suggest you to wait. Put cake to the fridge for overnight and make the frosting next day: melt butter, add other ingredients, icing sugar gradually, continue ’till it’s easy to spread on cake. Decorate if you want. Tasty!