Olen taipumaton

Siis tosi jäykkä. En ehkä yleisellä mittapuulla, mutta tankotanssi-baletti-jooga-mittapuulla kylläkin. Mikä ei edes ole mittapuu vaan sellainen lötkö, kelautuva rullamitta.

Joissain piireissä hämmennystä herättävä saatko sä kämmenet lattiaan polvet suorina -notkeus on tankotunneilla pelkästään säälittävää. Muut vetävät ylispagaatteja tuosta noin vaan ja itse könöttää puolen metrin päässä lattiasta ja kelaa, että miten voi ihminen olla näin jäykkä? Tiedän, että ei pitäisi vertailla itseään muihin, mutta väkisinkin alkaa miettimään, kun jotkut venyvät spagaattiin parissa kuukaudessa ja itse ei melkein kahdessa vuodessakaan juuri lähesty maata. Onko spagu edes mahdollinen kaikille?

Olen kääntänyt netin ympäri ja kysynyt asiaa myös fysioterapeutilta, mutta en ole saanut vastausta. Toiset sanovat, että kaikki pystyvät siihen, toiset taas että se riippuu lonkan ominaisuuksista. Niissä onkin varmana jotain pielessä, spaguestyneisyyteni lisäksi en myöskään saa jalkaa nostettua sivulle kuin 45 asteen kulmaan. Vika ei voi mitenkään olla lihaskunnossani, eihän? Varmasti lonkkien syytä, ja sen, ettei minulla ollut lapsena venäläistä valmentajaa.

tom_kurz_split_on_chairs1.jpg

Auttaisiko Tom Kurz? Kuva täältä.

Viime keväänä otti kupoliin niin, että aloin venyttämään spagua ihan vimmaisena. Muun muassa kaivoin netistä jonkun 80-lukulaisen itsepuolustuslaji-äijän sekopäisen venyttelyvideon. Ja rikoin, hhmm alueita. Alan olla vähitellen toipunut, mutta mitä nyt? Onko mulla toivoakaan päästä spagaattiin ikinä? Olisiko hot joogasta apua? Voisiko joku venyttää mua yöllä kun nukun? Kumpi antaa periksi, minä vai lihakset?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *