Tankotanssin Tanskan mestaruuskisoissa

Jos seurailet instassa (@fitnessfuhrer), et ole voinut välttyä tiedolta, että olin käymässä Kööpenhaminassa. Matkan tarkoitus oli osallistua tankotanssin Tanskan mestaruuskisoihin, ihan katsojan asemassa. Reissu oli älyttömän kiva (jouluähkyinen otos Köpiskuvia luvassa myöhemmin, kenties tuossa itsenäisyyspäiväviikonlopun ratoksi), ja kisatkin kelvot.

Kelvot siksi, että en ollut parhaassa jaksamiskunnossa lähdettyäni keskellä syvintä aamuyötä kentälle, varsinkaan kisojen alkaessa myöhässä ja jatkuessa seuraavan vuorokauden puolelle. Erinomaisia kilpailuesityksiä siellä näki, ja väliaikaohjelmakin oli oikein hyvää. Myös väliaikaolut oli hyvää, ja toisin kuin kotimaassa, sai tuopposen viedä poppareiden kaveriksi katsomon puolelle. Itsellä vaan oli voimat lopulta sen verran vähissä, etten jaksanut enää täydellä antaumuksella paneutua.

Kisojen järjestelyissä oli jossain määrin hermoon käyviä puutteita, kuten ohjelman alkaminen 40 minuuttia myöhässä ja venyminen loppupäästä pari tuntia. Samoin meidän liikkumis- ja majoitusjärjestelyissämme ei kaikki mennyt putkeen. Tarkemmin erittelemättä mainittakoon 160 km/h ajaminen 90 km/h alueella, kello puoli yhdeksän aikaan, viiteen asti bailanneen kuskin toimesta.

Alla poimintana koostevideo tapahtumasta, sekä yksi suosikeistani. Olisin valikoinut näytettäväksi enemmänkin videoita, mutta niitä ei löytynyt Youtubesta.

Maria Peschardt oli aloittelijoiden sarjan kolmas, ja yksi omista lemppareistani:

//www.youtube.com/embed/JmQopK9OsQA?rel=0″ frameborder=”0″ height=”480″ width=”853″>

Top kolme oli sekä aloittelija- että ammattilaissarjassa ihan kiistaton, vaikka hyviä tankoilijoita toki molemmista löytyi useampia. Sen sijaan oli vähän hassua, että parisarjassa oli yksi duo, ja miesten sarjassa vain kaksi osallistujaa. Molemmista näistä sarjoista siis palkittiin kaikki osallistujat. Kivaa tsemppimeinikiä kyllä, mutta ei ehkä paikallaan maan mestaruuskisoissa?

Kokonaisfiilinkiä taas näet tästä videosta:

kisojen julkisesta Fb-ryhmässä.

Lopuksi on erityisesti kehuttava juontajana toiminutta Glamboy P:tä. Hän oli käsittämättömän rento ja luonteva siinäkin vaiheessa, kun tapahtuman alkaminen viivästyi ja viivästyi teknisten ongelmien takia. Yleisölläkään ei mennyt hermo. Glamboy P otti ja istahti lavan reunalle laulamaan Michael Jacksonia ilman säestystä, ja yleisö lauloi kertsissä mukana. Myös yleisön välihuutelut ja jaloilla rummuttaminen saivat aikaan tosi kivan, etten sanoisi hyggen, fiiliksen kisoihin.

***

I went to watch the Denmark’s pole dance championships. I was bit too tired to enjoy it to the fullest, but it was a fabulous experience anyway. The first video presents the third from beginners’ serie, and the second video shows the hygge feeling of the competition.

hyvinvointi liikunta suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *