Testissä vesinyrkkeily

Törmäsin jälleen uuteen, hulvattoman kuuloiseen vesiliikuntamuotoon, nimittäin vesinyrkkeilyyn. Tunteja pidetään Vantaalla Flamingo Spa:ssa, jossa kävin testaamassa lajia pari viikkoa sitten.

P2080471.JPG

Vesinyrkkeily pidetään Flamingo Span vesipuiston ns. sporttialtaassa. Tunnin aluksi haimme altaan reunalta pallot, joissa oli metallinen paino. Painon ansiosta ne pysyivät suunnilleen paikalla vedessä. Lisäksi käsiin pujotettiin vesinyrkkeily”hanskat”, jotka oli tehty pehmeästä muovista.

Tunti koostui osittain vesijumppatyylisistä liikkeistä, mutta pääpaino oli nyrkkeilypallon mätkimisessä ja potkimisessa. Se oli varsin hauskaa, mutta yllättävän haastavaa, sillä vesi hidasti liikkeitä huomattavasti.

P2080423.JPG

Nyrkkeilytunti ei ollut kovin raskas, mutta se antoi mukavasti liikettä keskivartaloille ja hartioille. Lopuksi pärskyttelimme vettä altaan reunalta, mikä kyllä hapotti reisiä! Tunti oli myös erittäin hauska, sekä siksi että koko laji on vähän hassu että siksi liikkeiden tekeminen oli veden vastuksen takia aika kömpelöä. Hassuudestaan huolimatta vesinyrkkeilyllä on ihan vakavastiotettava tausta: kuulemma Muhammad Ali treenasi iskujaan vedessä. Tästä huolimatta se sopii liikuntamuotona kyllä ihan kaikille!

P2080433.JPG

Nyrkkeilyn päätteeksi oli luvassa vesirentoutus, jonka ajaksi siirryimme span puolelle. Venyttelimme ja kelluimme mineraalivesialtaassa vedenalaista musiikkia kuunnellen. Rentoutus täydensi mukavasti vesinyrkkeilyn aikaansaaman aggressioiden purun! Rentoutumaan tosin olisin voinut jäädä pidemmäksikin ajaksi…

P2080444.JPG

Käytännössä kaikki noin 150 otettua kuvaa olivat jostain syystä epätarkkoja, pahoittelut.

Siirryin kuitenkin vielä perheen kanssa vesipuiston puolelle, jossa vuorossa oli virta-altaassa ajelehtimista ja vesiliukumäistä laskemista. Puistosta löytyi runsaasti vesileluja käytettäväksi, ja kaksi sopivan hurjaa mäkeä 6- ja 8-vuotiaille.

P2080553.JPG

Lasten mielipide vesipuistosta oli Minä haluaisin asua täällä!, joten ilmeisen tyytyväisiä he siihen olivat.

Suosittelen ehdottomasti vesiliikuntatuokiota vesipuistoretken oheen. Flamingo Spassa on vesinyrkkeilyn lisäksi tarjolla myös vesijumppaa ja spinningiä ja steppiä altaassa, tavallista joogaa sekä saunajoogaa.

 

Osallistumiseni vesinyrkkeilyyn ja sisäänpääsymme tarjosi Flamingo Spa.

***

I tried aqua boxing. So much fun!

suhteet oma-elama liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *