Trendihaaste: Ketä ihailet ja miksi?

Fitness Führer

Trendi haastoi kertomaan, ketä ihailen ja miksi. Tästä henkilöstä postataan kuva, ja mieluusti myös sitaatti. Jos olette vakkarilukijoitani, niin olette kuulleet tämän aikaisemminkin:

If I can't dance it's not my revolution.

Lausahduksen takana on Emma Goldman, jota presidentti Hoover luonnehti yhdeksi Amerikan vaarallisimmista naisista. Mistä moinen? Goldman oli toki anarkisti, ja alkaen jopa väkivaltaista vallankumousta kannattava, mutta hän oli myös sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, sukupuolten ja seksuaalisten suuntautumisten välisen tasa-arvon ja ehkäisyn puolustaja. Melkoinen nainen siis.

Kuva Wikipedia.

Ja tämä sitaatti? Väitetään, että eräs nuori poika sanoi Emma Goldmanille, että agitaattorin ei sopinut tanssia: I grew furious at the impudent interference of the boy. I told him to mind his own business. I was tired of having the Cause constantly thrown into my face. I did not believe that a Cause which stood for a beautiful ideal, for anarchism, for release and freedom from convention and prejudice, should demand the denial of life and joy. - - "I want freedom, the right to self-expression, everybody's right to beautiful, radiant things." (Lähde.)

Vapaus, oikeus itsensä ilmaisemiseen ja kaikkeen kauniiseen: sellaisessa, mikä nämä kieltää tai näitä väheksyy, ei kannata olla mukana.

***

If I can't dance is not my revolution.

Kommentit

tiiti
ite puin

Mä olen jotenkin aina ajatellut ton sitaatin niin, että vaikka ajaa ja edustaa tärkeitäkin asioita, se ei silti tarkoita, että pitäisi olla iloton tosikko :D

FFFifi
Fitness Führer

Kyllä ehdottomasti myös noin! Feminismissähän on useilla näitä ei-saa-meikata-ei-saa-pukeutua-nätisti -tyyppisiä ajatuksia, tämä sopii hyvin myös niihin. Toi on hyvä sitaatti siinä mielessä, että siitä saa useamman hyvän tulkinnan.

SUA IHAILEN. SÄ JUOKSIT! MAHTAVAA! Ei mennyt huolestumiseni hukkaan :D

Ja hyvä sitaattikin on.

FFFifi
Fitness Führer

Hahaa, joo selvisin! Mutta oli vähän hapokasta...hyvin meni silti, tuli epävirallinen puolikkaan enkkakin :D Kiitos kovasti, huolestumisestasi oli todella, todella paljon apua!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.