Varastettu tankkausresepti 2: KMP-pasta
Tämän tankkauspastareseptin olen nyysinyt Tuikulta. Tämäkin resepti on peräisin Italiasta, jossa Tuikku istahti piazzan reunan ravintolaan nälkä näköä haitaten. Nälästä tai kielimuurista johtuen menusta ei saanut mitään selvää, mutta apetta oli saatava, joten hän osoitti rohkeasti listalta jotakin. Pöytään saapui herkullinen ja yksinkertainen pasta-annos, jolla todennäköisesti on joku hieno nimikin. Mutta koska emme sitä tiedä, kutsumme ruokaa yksinkertaisesti kirsikkatomaatti-minttu-pecorinopastaksi. Hyvin yksinkertaisesti. Tässäkin ohjeessa vedetään mutkat suoriksi, mutta homma ei todellakaan ole haastava.
Taas kuvassa pelkkiä aineksia, koska onnistuin ottamaan valmiista annoksista ainoastaan epäesteettisiä kuvia.
Kirsikkatomaatti-minttu-pecorinopasta
Raasta pecorino (luullakseni tämän kuuluisi olla pecorino romanoa, mutta käytin tällä kertaa mielijohteesta mukaan tarttunutta chilipecorinoa, joka oli pehmeää eikä niin parmesanmaista, palassa oli 150 g). Puolita kirsikkatomaatit (käytin n. 400 g miniluumutomaatteja, koska kirsikkatomaatit olivat kalpeita. Määrä oli liioittelua suhteessa muihin aineksiin.). Riivi mintusta lehdet, silppua niitä enemmänkin jos jaksat/ haluat (itse vain riivin, yhdestä ruukusta. Osta kaksi ruukkua niin tulee vähän enempi makua.). Keitä pasta. Alkuperäisessä annoksessa pasta oli ”sellasta ohuempaa kun tagliatelle mutta paksumpaa kun spagetti” (käytin tuorepasta-tagliatellea). Kirsikkatomaatteja kannattaa ehkä pyöräyttää hiukan kattilassa taikka pannulla, että lämpenevät, mutta älä lähde kypsentämään. Sekoita kaikki valutettuun pastaan. Siinä se oli, kuinka helppoa, nopeaa ja makoisaa!
***
More carb loading… Pasta with cherry tomatoes, mint & pecorino romano is simple to make. Grate cheese, cut cherry tomatoes to halves & warm them a bit in a pan (do not cook), boil pasta (tagliatelle will do). Mix mint leaves, cherry tomatoes & pecorino to pasta. So easy and so tasty!