Varastettu tankkausresepti: Pistaasipähkinäpasta

Berliinin maratoniin on muutama päivä jäljellä, ja se tarkoittaa ainakin yhtä asiaa: tankkausta! Vaikka näkemykset tankkaamisen tarpeellisuudesta, sen ajankohdasta ja riittävistä määristä vaihtelevat, on se isolle osalle kestävyysjuoksun harrastajista lajin parhaita puolia. Tai ainakin minulle!

Vaikka itse luotan ennakkoluulottomasti ja rasvaa pelkäämättä Nutellaan, minkä lisäksi kelpuutan hiilarin kuin hiilarin, on pasta on tankkausruokien klassikko. Siksipä loppuviikon aikana postailen pari kivaa pastareseptiä. En ole kovin innovatiivinen kokki,  joten olen varastanut nämä reseptit kavereiltani. Ohjeet eivät ole turhantarkkoja tai sääntökirjan mukaisia, sillä mielestäni kalapastaan saa todellakin laittaa parmesania niin halutessaan, ja vaikka ketsuppia jos siltä tuntuu. Otan myös mielelläni vastaan reseptejä tai linkkejä niihin kommenttikentässä!

Tällä kertaa on tarjolla pistaasipähkinäpasta. Jos jostain saa energiaa, jolla jolkotella 42 kilometriä, niin tästä. Ohje on viety Outilta, joka söi tätä pastaa jossakin pienessä ravintolassa Etnan juurella. Ohje on aika ylimalkainen, joten kuvittele mielessäsi italialainen kokki ja tee niin kuin hän tekisi, minusta ei ole tämän enempää apua.

P9240314.JPG

Kuvassa pelkät pistaasit. Teinkin tänään toista kastiketta, mutta olin jo ehtinyt kirjoittaa tämän ohjeen…

Pistaasipähkinäpasta

Paista pieneksi pilkottu sipuli pannulla oliiviöljyssä. Lisää murskatut pistaasipähkinät ja paista niitä sipulin kanssa muutama minuutti. Lisää ruokakermaa ja keitä hiljaisella lämmöllä 5-10 min. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Jos kastikkeesta tulee liian kuivaa, lisää lopuksi vielä kermaa ja sekoita kastike sitten pastaan.

Mitä pastaa? En tiedä. Laita sitä mitä haluat, tai mikäli tiedät virallisen pistaasipähkinäkastikkeen pastan, niin kerro. Itse myös korvaisin ruokakerman kuohukermalla, silllä eikös ne pähkinöiden hyvät rasvat ikäänkuin nollaa ne kerman huonot (lääkärini jos luet tätä niin tuo oli vitsi, ja laitan sitä kermaa tosi vähän). Pähkinöistäkään en osaa antaa tarkkaa määrää, olisiko noin pari kourallista per syöjä, riippuen toki sekä syöjän että kouran koosta.

Jos en tankkaisi, niin joisin tämän kanssa kuivaa, happoisaa valkoviiniä, mutta koska suhtaudun alkoholin käyttöön ennen maratonia taikauskoisesti, tyydyn vissyyn.

Vinkvink: Osta valmiiksi kuorittuja pistaaseja esimerkiksi Punnitse & Säästä -kaupasta, jollet erityisesti halua tehdä pinnanvenytysharjoitetta pähkinöitä kuorimalla.

***

It’s time to carbload! Altough I love all kinds of carbs (and well, fats too, not to mention sugar), pasta is a classic when it comes to carb loading. Try this pistachio sauce for pasta: sauté onions in olive oil, add crushed pistachios and let heat up for a moment, add some cream and let boil on moderate temperature for 5–10 minutes. Season with salt and black pepper. Helps you through 42 kilometres don’t you think?

suhteet oma-elama liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.