Isukin lemppari pasta

Meillä tykätään pastasta. Syödään sitä ihan liikaa. Syödään pääasiassa täysjyvää, mutta aina välillä tekee sellaista ruokaa joka kuuluu tehdä siitä aidosta pastasta.

Isukilla oli viime viikolla synttärit ja hänen toiveensa illalliseksi oli sienipasta. Käytin pastaan suppiksia ja mustia torvisieniä, joita saatiin saaliiksi sienireissulta muutama viikko sitten. Koska oli juhlapäivä käytin tuorepastaa, mutta kuivapasta toimii ihan yhtä hyvin. Tämän pastan salaisuus on sienien ja rapean pekonin yhdistelmässä. Pekoni on tässä reseptissä enemmänkin mauste, se tuo suolaisuutta, rasvaa ja rapeutta jota tämä ruoka kaipaa.

Isukin mielestä tämä oli paras sienipasta jota tässä talossa ollaan syöty. Olin samaa mieltä.

img_6127.jpg

img_6128.jpg

Sienipasta Rapealla pekonilla:

Pekonia

Suppiksia ja mustia torvisieniä

Pastaa

Parmesania

Mustapippuria

Voita

Aloita paistamalla pekoni rapeaksi, niin rapeaksi, että sen voi hienontaa ”rouheeksi”. Paista sienet voissa ja lisää pannulle keitetty pasta ja hieman pastan keitinvettä. Vesi ja voi muodostavat pannulla ”kastikkeen”, Mausta pippurilla (halutessa myös timjami voisi olla hyvä lisä). Itse en lisää suolaa koska pekoni on mielestäni tarpeeksi suolaista (makuasia). Annostele pasta lautaselle ja ripottele päälle pekoni ja hieman raastettua parmesania. Valmista.

 

 

-Katri

koti ruoka-ja-juoma